x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Oltenii iesira din ceata

Oltenii iesira din ceata

01 Noi 2004   •   00:00

Universitatea priveste victoria in fata Rapidului ca pe o lepadare de toate ghinioanele care s-au abatut asupra sa in acest sezon si promite un final de tur in forta, in conditiile in care, peste trei saptamani, in Banie vine Dinamo.

SORIN ANGHEL, VICENTIU NEAGOE

"U" CRAIOVA - RAPID 2-0 - O victorie pe luna pentru "Stiinta"

Universitatea a obtinut prima victorie in campionat dupa o luna de abstinenta. Succesul de sambata seara este unul special pentru "Stiinta", care a reusit sa treaca de Rapid, echipa ce a fost si ea inregistrata de la capitolul "dusman de moarte". Asta dupa ce in urma cu cativa ani galeriile celor doua echipe cantau la unison "Stiinta si Rapid se iubesc la infinit".

DESERT. In acest campionat, oltenii seamana foarte mult cu copiii unei familii sarace. Mananca o prajitura buna cam o data la o luna, atunci cand parintii isi iau lefurile. Si dupa ce se delecteaza cu dulciurile, promit ca vor deveni zmei. Cam asa si cu jucatorii Universitatii. Obtin 3 puncte din joi in paste, dupa care promit ca vor deveni spaima campionatului.

ENERGIZANT. "Stiinta" a batut Rapidul, o echipa care se vrea campioana, dar care nu tine cont de faptul ca pentru a triumfa trebuie sa aduci puncte si din deplasare. Victoria in fata echipei bucurestene le-a dat din nou aripi lui Bundea & Co, care si-au propus 7 puncte in ultimele 3 etape. Si asta in conditiile in care adversarele din deplasare se numesc Apulum si Otelul, iar Dinamo este trecuta la vizitatoare.

IZBAVIRE. Ceata care a cucerit stadionul "Ion Oblemenco" era imaginea perfecta in care se afla cele doua grupari. Cei care au reusit totusi sa-si lumineze calea au fost oltenii. Daca in prima repriza Craiova si Rapid si-au prezentat neputinta la tava, partea a doua a fost parca altceva. A trebuit insa ca mai intai arbitrul Marian Salomir sa nu-l elimine pe Moti pentru un fault din postura de ultim aparator pentru ca echipa gazda sa se poata dezlantui. Impartialitatea "centralului" si cele doua goluri venite pe gafele lui Dolha au facut ca Bania sa se imbrace in haine de sarbatoare.
FANII AU MANCAT BATAIE
Suporterii Rapidului au avut parte de un tratament special pe stadionul "Ion Oblemeco". La inceputul jocului, acestia au fisat un banner pe care scria "Ultras sau agricultor, dilema oltenilor". In replica, oltenii au scos la iveala urmatoarele mesaje: "Sunteti urati! Pentru voi Halloween este in fiecare zi" si "Sunteti mai negri ca ciuma". In prima repriza, galeria Universitatii a fost pozitionata la Peluza Sud, acolo unde ii este locul, dar dupa pauza s-a mutat la cealalta peluza. Acest lucru a fost motivat de vizibilitatea redusa din cauza cetii. Oltenii au profitat de faptul ca suporterii Rapidului erau la numai un sector distanta de ei si au inceput un duel verbal. La scurt timp dupa ce scorul a devenit 2-0, rapidistii au intrat in conflict cu fortele de ordine. Jandarmii au aplicat forta pentru a-i evacua pe suporterii Rapidului.
SCANDAL LA DISCO
La o ora dupa incheierea partidei, jucatorii Universitatii, impreuna cu staff-ul tehnic si administrativ au luat masa la un restaurant de lux din centrul Craiovei. Managerul general Pavel Badea le-a multumit elevilor sai pentru modul in care s-au daruit contra Rapidului, cerandu-le sa aiba aceeasi atitudine si in jocurile urmatoare. "A fost un meci foarte dificil. Presiunea acestui joc si-a pus amprenta pe evolutia voastra din prima repriza. Va multumesc pentru aceasta victorie. Numai prin munca cred ca putem face din aceasta echipa o forta in fotbalul romanesc", au fost cuvintele din discursul lui Badea. Dupa ce au cinat cu echipa, Borbely si Vigariu au mers in discoteca East-17. Cei doi "juveti" au fost implicati aici intr-un scandal de pe urma caruia au iesit destul de sifonati
TERMEN
Inaintea meciului cu Rapid, managerul general al oltenilor, Pavel Badea, spunea ca va parasi corabia Universitatii indiferent de rezultatul partidei de aseara. Victoria cu 2-0, atasamentul publicului si ambitia de care au dat dovada jucatorii l-au determinat pe "Badita" sa continue cu "Stiinta". Acesta a spus totusi ca va ramane la carma echipei din Banie pana la finalul turului, dupa care va demisiona. "Stiu care va fi viitorul patron si sunt constient ca nu putem lucra impreuna", a spus Pavel Badea. Acesta a marturisit ca meciul contra Rapidului a fost cel mai bun al Universitatii in acest campionat.
×
Subiecte în articol: sport