x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Petitie la prim-ministru

Petitie la prim-ministru

23 Noi 2004   •   00:00

Presedintele Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti, Vasile Avram, spera ca baza "Voinicelul", aflata in administrarea Ministerului Educatiei, sa ajunga la asociatie, dupa ce precedentele incercari s-au lovit de refuzuri.

DANIEL STAN

ASTEPTARE. Vasile Avram, presedintele AMFB, spera ca demersul lui sa gaseasca un raspuns favorabil
Printr-o adresa remisa personal primului ministru, Adrian Nastase, Asociatia Municipala de Fotbal Bucuresti doreste transferul Bazei Sportive "Voinicelul" in administrarea proprie. "Vrem sa cream o Academie de Fotbal la nivelul Capitalei", a motivat demersul presedintele AMFB, Vasile Avram.

DEZINTERES. Materializarea acestei idei necesita insa fonduri masive, pe care AMFB le poate asigura. "De mai bine de 3 ani incercam sa obtinem de la factorii de decizie, aflati la putere, transferarea intr-o forma juridica oarecare, anume folosinta gratuita, concesionare, transfer de proprietate, a unei baze sportive. Noi am propus Baza «Voinicelul» pentru a putea crea o adevarata Academie de Fotbal. Sper ca prin acest nou demers sa reusim", a comentat Vasile Avram. Baza "Voinicelul" se afla sub administrarea Ministerului Educatiei si Cercetarii, care s-a opus pana acum oricaror tentative de a fi preluata de catre AMFB.

PRECEDENTE. Presedintele asociatiei argumenteaza cu dovezi faptul ca, in alte situatii, un astfel de demers a fost solutionat favorabil: "Ca exemplu, printr-o Hotarare de Guvern, din 17.10.2002, imobilul Complex Stadion CS Farul, din Constanta, aflat in proprietatea statului, a fost dat in folosinta, pe o perioada de 49 de ani pentru CS Rugby Club Farul. De asemenea, un an mai tarziu, tot Guvernul a dat in administrare Federatiei Romane de Tenis un imobil situat in Calea Plevnei din Bucuresti. Din pacate, solicitarea noastra nu si-a gasit nici o rezolvare, ba mai mult, nici macar un raspuns".

Din acest motiv, AMFB s-a adresat personal primului ministru, Adrian Nastase: "Daca nici acum nu se va gasi o rezolvare favorabila, asta ne face sa gandim ca toate declaratiile prin care puterea afirma sus si tare ca este interesata de sprijinirea si dezvoltarea fenomenului fotbalistic sunt facute cu scop propagandistic", a incheiat Vasile Avram.

×
Subiecte în articol: sport