x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Piţurcă nu mai este antrenorul naţionalei!

Piţurcă nu mai este antrenorul naţionalei!

09 Apr 2009   •   00:00

Ionuţ Lupescu mandatat să negocieze pe cale amiabilă rezilierea contractului cu Victor Piţurcă.



Mircea Sandu: "Am convocat adunarea generală, conform statulului FRF.Ionuţ Lupescu a prezentat raportul activităţii echipei naţionale de seniori precum şi al celei de tineret şi de futsal.
Am prezentat un nou sistem competiţional, pe care îl vom propune în 2009-2010. Comitetul Executiv l-a mandat pe Ionuţ Lupescu să negocieze pe cale amiabilă rezilierea contractului cu Victor Piţurcă, pentru că, să fim realişti, şansele de calificare nu mai există.
Ulterior, tot el va fi cel care va purta discuţii cu candidaţii pentru postul de selecţioner, iar până pe 10 mai vom avea pe masă numele celui sau celor care pot să fie eligibili".   (gsp.ro)

Ionuţ Lupescu: "Voi începe să caut înlocuitorul lui Victor Piţurcă. Următorul selecţioner va avea cinci meciuri în această campanie şi probabil alte patru amicale.
El are un an, un an şi jumătate, să formeze o echipă puternică. Noul selecţioner trebuie să fie un băiat dornic de muncă, să aibă o experienţă şi să aibă rezultate.
Nu vom aduce un antrenor străin. Un antrenor străin bun nu e liber de contract, ar fi prea scump şi îi trebuie o perioadă foarte mare să se familiarizeze cu fotbalul românesc. Cu tot respectul pentru antrenorii străini care sînt şi au fost pe la noi, nu cred că ar putea conduce naţionala".
Indiferent cine va veni la naţională, va avea probleme cu aria de selecţie. Din 250 de jucători care au evoluat în această etapă, 40% au fost străini. Am rugat Liga să implementeze o regulă de 6+5 sau 7+4. Nu putem impune, dar cluburile pot ajunge la un acord". (gsp.ro)


Dumitru Dragomir: "Victor Piţurcă nu a fost demis! Asta este o tîmpenie! Piţurcă nu a fost demis, dar nu mai este antrenorul echipei naţionale. Mircea Sandu a ajuns la concluzia că există două căi: ori se înţeleg pentru o sumă de bani, ori este demis şi nu i se dă nimic". (sport.ro)


Cornel Dinu: "Piţurcă e un tip încăpăţânat şi nu s-a adaptat la ceea ce înseamnă fotbalul actual. Se joacă mai mult pe capacitatea de atac şi se mizează pe ajungerea cât mai repede la poarta adversă. Nu cred că jucătorii nu l-au ajutat. A existat o lipsă a bucuriei de a juca, începând chiar din preliminariile CE." 
"Mircea Sandu va căuta un om cu care să se poată înţelege şi să îi accepte sfaturi, un om cu care să poată purta un dialog. Cred că cele mai mari şanse le are Mircea Lucescu. Dintre cei tineri, Cosmin Olăroiu ar fi o soluţie în acest moment". (sport.ro)


Anghel Iordănescu: "Eu nu comentez nici faptul că a fost demis, nici activitatea domnului Piţurcă, nu ar fi etic. Eu spun în continuare că e nevoie de o remaniere a lotului, iar apoi de sprijinirea naţionalei pentru a redeveni ceea ce a fost cândva. La nivel de înlocuitori, sunt cel puţin cinci antrenori în Liga I care pot face treabă la naţională. Nu vreau să nominalizez pe nimeni, doar spun că naţionala are nevoie de un antrenor valoros şi nu de un tehnician din afară". (sport.ro)


Cristi Chivu: "Noi suntem simpli jucători cărora nu le rămâne decât să se pregătească, indiferent de ce antrenor ar veni. Noi nu putem să punem condiţii, suntem jucători, cei de la Federaţie se vor gândi la ce antrenor vor pune. Nu e doar Piţurcă vinovat, vinovaţi suntem toţi cei care intră pe teren, în frunte cu mine, noi decidem soarta pe teren. Antrenorul nu poate decât să facă o selecţie şi să ne pregătească. Viitorul selecţioner se va confrunta cu aceleaşi probleme, sper să facem treabă". (gsptv)

Adrian Mutu: "Mă aşteptam la această decizie. Îmi pare rău că s-a întîmplat asta, mai ales că am avut rezultate foarte bune alături de el. Nu cred că Federaţia a luat această decizie pentru a da satisfacţie publicului. Sunt sigur că ei au gîndit foarte bine.
Piţurcă putea încheia această campanie. Aşteptăm să vedem cine va fi noul antrenor şi ne vom pregăti cum vom putea mai bine. Cred că s-a făcut această schimbare pentru a-i da timp noului selecţioner pentru a forma o echipă.
Nu este uşor să lucrezi la echipa naţională şi sunt sigur că noul selecţioner va veni cu cîteva idei noi". (gsp.ro)


Dan Petrescu: "Mereu, antrenorul e primul care plăteşte. Nu poţi să schimbi 20 de jucători, aşa că schimbi un singur om.
Mă bucură faptul că fanii mă vor la naţională, dar eu sunt antrenor la Unirea Urziceni. Nu pot să spun dacă aş accepta pînă cînd nu am o ofertă. Din partea mea, ar fi un vis devenit realitate să ajung la naţională. Eu sunt mulţumit acolo unde sunt.
Eu nu sunt de acord cu venirea unui antrenor străin la naţionala României. Eu mi-aş dori din tot sufletul să fie ales Hagi. Merită!". (gsptv)


Ciprian Marica: "După rezultatele proaste pe care le-am avut ne aşteptam la această decizie, de şi nu numai el este vinovat. El m-a ajutat foarte mult, mi-a dat încrederea de care aveam nevoie. În plus, tactica pe care o folosea mă ajuta foarte mult".
"Nea Piţi are merite foarte mari la echipa naţională. Să nu uităm ce performanţe am avut cu el. Noi trebuie să susţinem orice antrenor care vine şi vom da totul pentru echipă.
Ştiu că antrenorii tineri au avut performanţe, au o atitudine corectă, comunică bine cu jucătorii. Mi-aş dori să vină un antrenor tînăr la echipa naţională". (gsptv)



Ultima arongaţă

×
Subiecte în articol: sport antrenor naţională piţurcă