x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Piturca, pana in 2008

Piturca, pana in 2008

07 Dec 2004   •   00:00

In aceasta dimineata, la ora 11:00, va avea loc sedinta Comitetului Executiv al FRF. Intrunirea va avea un singur punct pe ordinea de zi: desemnarea noului selectioner al Romaniei. Numele acestuia este Victor Piturca.

MIHAI IGIROSANU

REINTOARCERE. Cel care a calificat Romania la Euro 2000 va fi de astazi selectioner
Sedinta de la Casa Fotbalului este una care trebuia sa aiba loc duminica trecuta, insa a fost amanata din cauza negocierilor pe care Mircea Sandu le mai purta, in paralel, cu Victor Piturca si cu Ladislau Bölöni.

NEGOCIERI. Ieri-dimineata, Victor Piturca a zabovit mai bine de doua ore in biroul presedintelui FRF, acolo unde cei doi s-au pus de acord asupra contractului, obiectivului si a clauzelor financiare. Piturca urmeaza sa semneze pana in 2008, intelegerea urmand a expira la finele preliminariilor CE 2008. Sandu l-a chemat pe Piturca la discutiile finale deoarece tratativele cu Ladislau Bölöni se incheiasera in week-end-ul trecut, ele neajungand la nici un rezultat. Surse "federale" sustin ca antrenorul lui Rennes a pus cateva conditii cu care Mircea Sandu nu putea fi de acord, una dintre ele fiind legata de o eventuala despartire inainte de expirarea contractului.

NUMIRE. In aceste conditii, Victor Piturca va fi prezentat astazi drept noul selectioner al Romaniei. El a fost puternic sustinut de presedintele LPF, Dumitru Dragomir, unul dintre persoanele cu mare influenta asupra lui Mircea Sandu. "Piturca i-a prezentat deja presedintelui Federatiei strategia pe termen lung. Din cate stiu eu, in contract nu exista obiectivul calificarii la turneul final al CM din 2006", a dezvaluit ieri un oficial al FRF.

IMPLICARE
Unul dintre oamenii care l-au sustinut puternic pe Victor Piturca, Dumitru Dragomir, a parut foarte sigur ca fostul tehnician al Stelei va reveni la carma reprezentativei. "Eu am spus intotdeauna ca el este cel mai potrivit. A dovedit in mandatul precedent ca are valoare, calificand echipa fara infrangere la Euro 2000. Puteam sa punem baza in Bölöni? Pai, el a plecat la prima oferta pe care a primit-o, desi mai avea contract cu federatia si o munca de terminat", a precizat Dragomir. Intrebat ce sanse de calificare mai are nationala, liderul LPF a fost prompt: "Foarte mici!".

STEFAN IOVAN VA FI ANTRENOR SECUND
Victor Piturca a discutat cu presedintele FRF, Mircea Sandu, si in privinta componentei viitorului staff tehnic al echipei nationale. Primul pe lista antrenorilor secunzi intocmita de Piturca este Stefan Iovan, cel cu care a colaborat foarte bine la Steaua. De asemenea, Tete Moraru va ramane in pozitia de antrenor cu portarii, gratie si relatiei de rudenie care il leaga de Mircea Sandu, desi Piturca il propusese pe bunul sau prieten, Gabriel Boldici, cu care a lucrat si la Steaua. Totusi, fostul portar al Universitatii Craiova va ocupa si el, din cate se pare, un post de antrenor secund, la fel ca in precedentul mandat al lui Victor Piturca pe banca tehnica a primei reprezentative.

×
Subiecte în articol: sport piţurcă