x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Planul lui Dinel

Planul lui Dinel

20 Dec 2004   •   00:00

In cazul in care formatia din Banie va retrograda, Universitatea va fuziona cu FC National si va ramane in Divizia A, beneficiind de propriul palmares

DRAGOS STOICA, MARIO MORCOV

INDECIS. Dupa ce a fost pe punctul de a pasa echipa Primariei, Dinel Staicu vrea sa aduca din vara pe FC National la Craiova sub forma unei fuzionari
Recunoscut ca un adevarat maestru al strategiilor de tot felul, Dinel Staicu se pregateste sa mai dea o lovitura. Cum Universitatea este pe ultima pozitie a clasamentului, patronul formatiei din Banie intentioneaza sa se asigure ca echipa sa nu va retrograda sub nici o forma de pe scena primului esalon.

SECRET. In cursul saptamanii trecute, Dinel Staicu a avut mai multe discutii cu presedintele lui FC National, Gino Iorgulescu, legate initial de trecerea unor "bancari" in lotul oltenilor. Paradoxal, oficialul formatiei din Cotroceni a avut ideea fuzionarii celor doua cluburi, in cazul in care "Stiinta" nu va reusi sa evite caderea in Divizia B. Initial, oficialul bancar negociase respectiva tranzactie cu primarul Craiovei, dar, cum Consiliul Local a renuntat la ideea de a mai prelua Universitatea, acesta i s-a adresat apoi lui Staicu.

CONDITII. Principalul lucru impus de Dinel este acela ca viitoarea echipa sa pastreze numele, sigla si palmaresul Universitatii. De asemenea, echipa va continua sa evolueze pe stadionul "Ion Oblemenco". De partea cealalta, aflat intr-o situatie mai mult decat delicata din punct de vedere financiar, Gino va reusi sa le gaseasca jucatorilor sai noi angajamente, fostul international urmand sa ocupe o functie de conducere in viitoarea organigrama. In ceea ce priveste baza din Cotroceni, aceasta va ramane in proprietatea Bancii Nationale.

VARIANTA
Discutia dintre Staicu si Iorgulescu a cuprins si posibilitatea ca Universitatea sa nu retrogradeze. De fapt, planul pus la cale de cei doi oficiali ar fi mult mai rentabil intr-o astfel de situatie. Toti termenii intelegerii ar ramane neschimbati, cu deosebire ca locul lui FC National din prima divizie ar urma sa fie scos la mezat, ceea ce ar aduce un supliment de aproximativ un milion de dolari in bugetul viitoarei societati.
LOT COMUN
Daca Staicu si Iorgulescu vor bate palma in actuala pauza competitionala, oltenii se vor desparti cu siguranta de Adnan Guso, de Mariko Daouda si de Mihaita Plesan, in locul lor urmand sa apara Marius Popa, Gigel Coman, Gabi Popescu. Din vara, noul antrenor, care ar putea fi Cosmin Olaroiu, isi va face lotul din ambele efective, din care vor lipsi insa actualii "stranieri" ai lui FC National, care urmeaza sa fie vanduti de Gino Iorgulescu.
×
Subiecte în articol: sport