x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Portughezii rămîn modeşti

Portughezii rămîn modeşti

de Florin Gongu    |    13 Iun 2008   •   00:00
Portughezii rămîn modeşti

GRUPA A  ●  Cehia – Portugalia 1-3
Deşi lusitanii s-au calificat en-fanfare în “sferturi” înaintea ultimului lor meci din grupă, selecţionerul Luiz Felipe Scolari spune că Germania este totuşi cea mai puternică echipă de la Euro.



GRUPA A  ●  Cehia – Portugalia 1-3
Deşi lusitanii s-au calificat en-fanfare în “sferturi” înaintea ultimului lor meci din grupă, selecţionerul Luiz Felipe Scolari spune că Germania este totuşi cea mai puternică echipă de la Euro.

Portugalia mai are de jucat un meci în Grupa A, cu Elveţia, dar rezultatul acestuia nu mai contează pentru Cristiano Ronaldo şi compania, chiar nu mai pot pierde locul întîi nici în cazul unei înfrîngeri. “Rareori sau chiar niciodată Portugalia nu s-a aflat într-o poziţie atît de bună la un mare turneu final după două meciuri”, a punctat selecţionerul Luiz Felipe Scolari.

REACŢII. Tehnicianul lusitanilor a vorbit apoi despre meciul cîştigat de echipa sa în faţa Cehiei, scor 3-1. “Cehii au fost agresivi în mod pozitiv şi nu a fost uşor să ne impunem fizic în faţa lor. Am fost surprinşi de titularizarea lui Milan Baros, mai ales că ne aşteptam să joace Koller. Acest lucru ne-a destabilizat puţin. La pauză le-am spus elevilor mei să nu mai fie atît de încrîncenaţi, iar apoi a fost o plăcere să-i vezi jucînd”, a spus Scolari. Selecţionerul brazilian al Portugaliei îşi face însă griji pentru fazele următoare ale competiţiei. “Trebuie să creştem nivelul deoarece am putea întîlni în semifinale Germania, cea mai bună echipă a turneului în acest moment. Ar fi o provocare frumoasă”, a încheiat Scolari. Antrenorul Cehiei, Karel Bruckner, regretă înfrîngerea. “Am jucat mult mai bine decît în faţa Elveţiei, mai ales din punct de vedere ofensiv. Sînt foarte mulţumit de prestaţia lui Baros, care a fost foarte bun. Toată echipa a jucat mai bine în comparaţie cu primul meci”, a declarat Bruckner.

LAUDE

“Portugalia a făcut cu noi un meci aproape perfect la nivel ofensiv, fiind capabilă să treacă din apărare în atac foarte repede. Îi felicit pe adversari şi în special pe Deco, care poate fi oricînd cel mai bun de pe teren. Este creierul echipei. Cînd Deco are mingea, este foarte greu să te aperi”
Karel Bruckner - selecţioner Cehia

Dezamăgire

În urma înfrîngerii cu Turcia, scor 1-2, Elveţia a ratat calificarea în “sferturi”, însă selecţionerul Kobi Kuhn nu găseşte nici un vinovat în tabăra sa pentru eşec. “Este o foarte, foarte mare dezamăgire, dar nu pot să critic pe nimeni. Echipa a jucat atît cît a putut şi a dat totul pe teren, dar nu pot să critic nici măcar un jucător. Am pierdut ambele meciuri în principal pentru că n-am avut noroc şi nu mă pot critica pentru nimic altceva. Sper să ne revenim repede”, a spus antrenorul Elveţiei.

×
Subiecte în articol: sport