x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Programul iernii, in functie de adversar

Programul iernii, in functie de adversar

14 Dec 2004   •   00:00

Cu toate ca jucatorii au intrat deja in vacanta, emotiile Stelei din acest an nu s-au incheiat, gruparea din Ghencea urmand sa isi afle vineri adversarul din 16-imile Cupei UEFA.

IONUT PADURARU

IARNA FRUMOASA. Dupa succesele din Cupa Uefa si instalarea echipei in fotoliu de lider al Diviziei A, pe Steaua o asteapta o pauza linistita
Steaua este deja calificata in primavara europeana, urmand a ocupa, in functie de rezultatele partidelor de maine din grupa sa, Standard Liege - Atheltic Bilbao si Parma - Besiktas, pozitia a doua sau a treia.

AVANTAJ. Contrar aparentelor, "ros-albastrii" ar fi avantajati daca vor ocupa ultima pozitie calificanta, in acest caz ei urmand a intalni in 16-imi echipe ceva mai accesibile, alese dintre castigatoarele grupelor Cupei UEFA. In schimb, daca Steaua va termina pe locul 2, adversarul ei se va alege dintre echipele clasate pe locul 3 in grupele Ligii Campionilor. In acest caz, cel mai puternic adversar posibil pare a fi Valencia, dar in Ghencea ar putea veni si echipe care au in componenta romani, precum Sahtior Donetk, Panathinaikos Atena, Ajax si Dinamo Kiev.

PREGATIRI. Steaua va fi reprezentata la tragerea la sorti de la Geneva de presedintele executiv, Mihai Stoica. De rezultatul acesteia va depinde si programul pregatirilor pentru anul viitor. Jucatorii se vor reuni pe 10 ianuarie, iar in perioada 16-28 ianuarie vor efectua un prim turneu, in Cipru, la Larnaca. Stelistii vor efectua si un al doilea turneu de pregatire, perioada si tara in care se va desfasura acesta urmand a fi stabilie dupa tragerea la sorti a 16-imilor. Intre timp, in Ghencea se vor face achizitii, printre cei vizati fiind Plesan, Mansour si Nicolita.

"CALIFICARE STRANIE"
Calificarea in primavara europeana cu o etapa inainte de finalul fazei grupelor nu este vazuta cu ochi buni de adversarii Stelei. Astfel, mijlocasul lui Athletic Bilbao, Joseba Etxeberria (foto), contesta noul format al Cupei UEFA, adaugand ca prezenta in 16-imi a "ros-albastrilor" este "stranie". "Noul sistem de desfasurare a Cupei UEFA ne ofera si lucruri stranii. Astfel a fost posibil ca Steaua, care a jucat toate meciurile si are 6 puncte ca si noi, sa fie deja calificata, in timp ce noi, in functie de jocul rezultatelor, am putea aluneca pana pe pozitia a patra, ramanand pe dinafara. In fine, asa este competitia si nu avem timp sa ne lamentam", a comentat Etxeberria pe site-ul personal.
×
Subiecte în articol: sport