x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Radu Voina: Cristina Neagu va deveni un star al handbalului mondial

Radu Voina: Cristina Neagu va deveni un star al handbalului mondial

de Ovidiu Ciutescu    |    16 Dec 2008   •   00:00
Radu Voina: Cristina Neagu va deveni un star al handbalului mondial

Revenit de la Campionatul European, desfăşurat în Macedonia, antrenorul naţionalei a radiografat evoluţia echipei pe care o pregăteşte. Concluzia? „Este un loc bun, cel obţinut de noi. Am fost la un pas de medalie. O obţineam dacă nu era acel non-joc contra Spaniei”, a explicat Voina.



Mizăm pe Luminiţa Huţupan!?
Deşi a anunţat că meciul contra Croaţiei a fost ultimul disputat sub tricoul tricolor, Luminiţa Huţupan – Dinu ar putea continua să răspundă acţiunilor lotului naţional. Inclusiv la meciul de baraj pentru Campionatul Mondial din China 2009, contra Belarus. „Luminiţa va rămâne la naţională. Măcar ca secund. Se retrage? Da, aşa a zis. Însă io zic să mai stăm puţin, să o lăsăm să rumege mai bine decizia. Vă spun că, deşi avem destul de bine postul de portar acoperit, ar fi o mare crimă să nu mai poată evolua. Este genul de jucătoare care dă încredere, energie, coechipierelor. Rămân la părerea că trebuie să mai aşteptăm un pic în ceea ce priveşte retragerea ei.Poate se va răzgândi”, a spus Radu Voina cu un aer misterios la „Liga lui Mitran” la Sport Total FM.

Steluţa Luca ar fi fost prezentă în semifinală!
Radu Voina a radiografiat evoluţia jucătoarelor pe care le-a avut sub comandă şi s-a declarat mulţumit de randamentul dat de handbaliste: „Au fost câteva care au avut şi evoluţii oscilante. De exemplu Cioarec. A trebuit să o înlocuiască pe Ramona Maier şi nu i-a reuşit mereu. Chiar şi aşa sunt mulţumit. A căpătat experienţă şi va juca altfel în viitor”. Voina a marşat foarte mult pe calităţile interului Cristina Neagu. Despre jucătoarea Rulmentului, antrenorul consideră că „are toate calităţile pentru a ajunge una dintre marile valori ale handbalului mondial. Sunt convins că despre ea se va vorbi la fel de mult ca despre Mori Torok sau Mariana Târcă. Totul depinde de cum se va pregăti pentrucă la ora actuală cred că este cea mai talentată jucătoare din lume, din noul val”. Voina a dezvăluit la Sport Total că în cazul în care „România s-ar fi calificat în seminale, cu siguranţă că echipa era mult mai tare. O lămuream eu pe Steluţa Luca să ia primul avion şi să vină la Ohrid. Cât de tare o doare pe ea spatele, dar nu cred că îmi întorcea spatele. Ar fi fost acolo, în teren.”

„Îi mulţumesc domnului Radu pentru aprecierea făţă de valoarea mea, dar trebuie să-l dezamăgesc. Nu veneam acolo decât ca turistă. Nu aş fi avut cum să joc pentru că săptămâna trecută nici nu m-am antrenat din cauza spatelui. Apoi, chiar dacă era să fie...tot nu jucam.Nu era corect faţă de coechipiere. Nu era normal ca ele să tragă greul şi eu să vin la final, să scot vreuna din echipă, după ce au muncit pentru un rezultat. M-am retras, decizia asta rămâne”, apsus Steluţa Luca pentru jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: sport