x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid – Dinamo 2-1: Pitbull peste "cîini" (video)

Rapid – Dinamo 2-1: Pitbull peste "cîini" (video)

de Daniel Stan    |    25 Aug 2008   •   00:00
Rapid – Dinamo 2-1: Pitbull peste "cîini" (video)

Giuleştenii au cîştigat un meci care, la un moment dat, părea să le surîdă rivalilor din Ştefan cel Mare. Dinamo a condus, însă rapidul a întors pe greşeli mari ale defensivei dinamoviste.



Giuleştenii au cîştigat un meci care, la un moment dat, părea să le surîdă rivalilor din Ştefan cel Mare. Dinamo a condus, însă rapidul a întors pe greşeli mari ale defensivei dinamoviste.


Stadion: "Giuleşti – Valentin Stănescu"
Spectatori: 10.000
Arbitri: Al. Tudor – Ad. Vidan, I. Popa
Săptămînă nebună înainte de acest nou episod Rapid – Dinamo. Vorbe grele, acuze de-o parte şi de cealaltă, însă totul s-a terminat înainte de primul fluier a lui Alexandru Tudor.


TEAMĂ. Startul a fost unul temător de ambele părţi. Rednic l-a ţinut pe bancă pe golgeterul Dănciulescu, preferînd în ofensivă cuplul Bratu – Niculae. De partea cealaltă, Jose Peseiro a fost nevoit să improvizeze după escapada bahică a lui Bozovici şi Boya, trimiţîndu-l în banda stîngă pe Perjă, care şi-a făcut treaba foarte bine.
Puţine faze de poartă în prima parte, în evidenţă ieşind mai degrabă centralul Tudor, care a "îngălbenit" patru dinamovişti. O siguranţă în defensiva alb-roşie a reprezentat-o noul transfer, Gabi Tamaş, la fel şi dincolo, unde Costin Lazăr a tăiat din faşă orice tentativă de atac dinamovist.


INSPIRAŢIE. La reluare, ambii tehnicieni au dat dovadă de inspiraţie. Mai întîi, Rednic la trimis pe Thiago în locul lui Boştină, iar brazilianul, la prima acţiune, a făcut golul lui Florin Bratu (’69). Pesiro a mutat şi el, cu Pitbull, care a centrat din corner pentru reuşita lui Fernandes (’74). Siguranţa lui Tamaş s-a rupt, la fel şi a lui Moţi, iar Rapidul a profitat. Gafă mare în defensifa dinamovistă, Pitbull a centrat din nou, iar Cesinha a închis meciul (’83).

RAPID: E. Andrade – Maftei, Fernandes, M. Constantin, Perjă – C. Lazăr, J. Andrade, Spadacio (’67 Pitbull), Julio Cesar (’87 Herea) – Cesinha, Djalovici.
DINAMO: Lobonţ – Homei, Tamaş, Moţi, Pulhac – Torje (’63 Diakite), Ropotan, Boştină (’68 Thiago), Ad. Cristea – Fl. Bratu, M. Niculae (’77 Dănciulescu).


Zotta: "Am evitat incidentele"

Deşi partida a fost precedată de contre dure între conducătorii celor două mari rivale, la stadion nu au avut loc incidente înainte de start şi nici în timpul jocului. "Suporterii noştri nu creează incidente. De altfel, am încercat să evităm asemenea probleme. Am fot nevoiţi să răspundem la anumite declaraţii ale dinamoviştilor. Nu aşa trebuie să ne comportăm", a declarat preşedintele executiv al giuleştenilor, Constantin Zotta. Galeria dinamovistă a fost însoţită la stadion de un cordon de jandarmi, care i-au preluat pe fani chiar din dreptul arenei din Ştefan cel Mare.

×
Subiecte în articol: sport