x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid – Lyon 2-1: Străinii la putere

Rapid – Lyon 2-1: Străinii la putere

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    21 Iul 2008   •   00:00
Rapid – Lyon 2-1: Străinii la putere

Rapid a cîştigat cu 2-1 meciul de prezentare a lotului împotriva campioanei Franţei, Olympique Lyon. Succesul este important, chiar dacă francezii au venit la Bucureşti cu un lot format aproape exclusiv din copii.

Rapid a cîştigat cu 2-1 meciul de prezentare a lotului împotriva campioanei Franţei, Olympique Lyon. Succesul este important, chiar dacă francezii au venit la Bucureşti cu un lot format aproape exclusiv din copii.


Lyon a deplasat în România pentru meciul cu Rapid doar un singur titular cert, brazilianul Juninho Pernambucano. Pentru gazde a marcat camerunezul Boya (’6 şi ’43), în vreme ce reuşita francezilor i-a aparţinut atacantului de 17 ani, Tafer (’57).

 
NERELEVANT. Alături de starul sud-american, antrenorul Claude Puel a mai contat doar pe doi componenţi ai lotului de seniori, portarul Vercoutre şi fundaşul stînga, Reveillere. În rest, doar adolescenţi cu vîrste cuprinse între 17 şi 21 de ani. De partea cealaltă, antrenorul Rapidului, Jose Peseiro, a început, mai mult ca sigur, cu primul "11" pe care va miza şi în campionat, între ei regăsindu-se doar patru români: Andrade – Maftei, Fernandes, M. Constantin, Bozovici – C. Lazăr, Herea – Julio Cesar, Spadacio, Cesinha – Boya. Cu excepţia brand-ului incontestabil al adversarului, meciul amical a fost bună perioadă din timp la discreţia giuleştenilor. Unul dintre acţionarii Rapidului, George Copos, s-a arătat optimist. "Rapid joacă extraordinar. Jose Peseiro este un mare antrenor".


Continuă "telenovela" Coman

Căzut în dizgraţie pentru că nu acceptă oferta de prelungire a contractului, portarul Dani Coman a urmărit meciul cu Lyon din spatele porţii aflate în faţa tunelului de intrare al jucătorilor. Trist şi cu privirea în gol, goalkeeper-ul a fost consolat de mulţi jucători, dar a primit şi o nouă dovadă de dragoste din partea fanilor, care au şi afişat bannere de ataşament. "E o situaţie dificilă, neclară. Nu e plăcut să priveşti de pe margine. Ce se întîmplă acum nu este din vina mea. Îmi este foarte greu să plec de la Rapid, chiar dacă am oferte bune din străinătate. Conducerea trebuie să înţeleagă că am o vîrstă, că vreau să-mi fie bine în viitor", a declarat Coman. Referitor la acest subiect, antrenorul Peseiro a spus: "El trebuie să se decidă dacă rămîne sau nu. Deocamdată nu putem conta pe Coman. Situaţia lui nu e lămurită."

 

Scop

"A fost un meci bun, important pentru echipa mea. Nu am acordat o prea mare importanţă rezultatului, dar e bine că am cîştigat. Îmi doresc să punem la punct relaţiile de joc. Principalul scop al acestui meci a fost ca jucătorii să se cunoască mai bine între ei"
Jose Peseiro, antrenor Rapid

×
Subiecte în articol: sport rapid