x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport RAPID – STEAUA - Fără suporteri ai oaspeţilor

RAPID – STEAUA - Fără suporteri ai oaspeţilor

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    23 Mar 2008   •   00:00
RAPID – STEAUA - Fără suporteri ai oaspeţilor
Sursa foto: Christian Silva/

După ce părţile implicate în derby-ul din Giuleşti şi-au consumat disputele verbale, FRF se pare că va lua luni o decizie fără precedent în fotbalul românesc. Fanii echipelor oaspete nu vor mai avea acces pe stadioanele din Liga 1.

După ce părţile implicate în derby-ul din Giuleşti şi-au consumat disputele verbale, FRF se pare că va lua luni o decizie fără precedent în fotbalul românesc. Fanii echipelor oaspete nu vor mai avea acces pe stadioanele din Liga 1.

 

 

Conform unor surse apropiate forului de la Casa Fotbalului, Comitetul Executiv al FRF va introduce în regulamentul de desfăşurare al competiţiei interne ca suporterii echipelor vizitatoare să nu mai fie prezenţi pe stadioane la nici o partidă din Liga 1. În cazul în care va fi adoptată, măsura este una în premieră pentru fotbalul românesc, dar oficialii FRF intenţionează să stopeze astfel evenimentele violente întregistrate aproape etapă de etapă. Cireaşa de pe tort a fost pusă de evenimentele de la Steaua – Rapid.

 

 

 

DEZVĂLUIRI. “A fost totul premeditat şi luni o să aducem dovada că totul este o făcătură. E un actor, se ţinea de cap cu ambele mâini şi dintr-o dată a uitat de durere”. Copos a dezvăluit şi ultimele noutăţi în privinţa posibilei vânzări a clubului. “Avem o ofertă concretă din partea domnului Taher, dar nu am semnat nici un contract şi nici un act în legătură cu asta. Nu ştiu dacă va avea loc o asemenea tranzacţie. O asemenea tranzacţie nu poate avea loc decât peste câteva luni, patru, cinci, şase luni”, a declarat acţionarul majoritar al clubului de sub Podul Grant la emisiunea Marius Tucă Show de vineri seara. Copos a mai anunţat ieri că l-a convins pe antrenorul Mircea Rednic să rămână în cotinuare pe banca giuleştenilor. “Mircea Rednic a fost atât de supărat, atât de dezamăgit, încât foarte greu l-am convins că e bine să continue la Rapid. Am discutat în noaptea de joi spre vineri, în jur de ora 00:00, cu el şi era în continuare dezamăgit, dar va rămâne în continuare la Rapid. Crede în continuare că nu va fi o decizie împotriva echipei şi că poate obţine locul unu sau doi şi să joace în Liga Campionilor.”

 

 

 

APROBARE. Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a comentat şi el la Marius Tucă-Show decizia arbitrului Alexandru Deaconu de a întrerupe derby-ul. “A aplicat legea, dacă nu proceda aşa, era de condamnat. De acum înainte, dacă se va lovi un jucător sau un arbitru, se va proceda la fel. Deja există un pecedent. La meciul tur, observatorul jocului, Alexandru Boc, a predat obiectele aruncate din tribună Comisiei de Disciplină. Aceasta nu le-a luat în considerare, doar Comisia de Apel a făcut asta. Din punctul meu de vedere, Deaconu a făcut o singură greşeală. Când a fost lovit prima oară nu trebuia să încerce să reia meciul. Dacă a luat această decizie, trebuia să ducă meciul până la sfârşit. Dar, din punct de vedere regulamentar, Deaconu este acoperit.” Prezent în studio, preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a declarat: “Şi la partida tur s-a oprit meciul, şi acum. Dar în Ghencea nu  au mai fost obiecte aruncate din tribună după anunţurile la staţia de amplificare a stadionului. Nu este aceeaşi situaţie. Dacă era premeditare, şi e doar o supoziţie, credeţi că arbitrul nu ar fi oprit jocul la prima lovire?”. Intervenind telefonic, antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş a acuzat: “Cred că nu este ceva normal, Steaua este scoasă ţap ispăşitor. Noi nu am iscat nici o problemă. Mă uit la televizor şi văd că jucătorii mei sunt făcuţi laşi şi se spune că nu au vrut să continue. Şi eu, şi jucătorii mei suntem nişte luptători. Noi nu am avut vreo problemă pe teren. Domnul Argăseală este un gentleman, nu spune tot. Manea a venit şi a dat cu picioarele în tunelul care duce spre vestiar şi ne-a ameninţat că ne omoară”. Apoi, adresându-i-se lui George Copos, Lăcătuş a tunat: “L-aţi învăţat pe Manea să depună memoriu împotriva mea şi astfel am fost suspendat 11 etape. Acest lucru s-a întâmplat la un meci câştigat de Steaua cu 2-1. Dacă nu vă amintiţi, vă dau eu o mână de ajutor”. Tot telefonic, preşedintele FRF, Mircea Sandu a anunţat că “jucătorii care au arătat semne obscene vor primi sancţiuni. Veţi vedea miercuri ce vor păţi”.

 

 

florin.gongu@jurnalul.ro

mihai.igirosanu @jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport