x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid – "U" Craiova 0-1: Pedeapsă oltenească

Rapid – "U" Craiova 0-1: Pedeapsă oltenească

de Dragos Stoica    |    29 Mar 2010   •   00:00
Rapid – "U" Craiova 0-1: Pedeapsă oltenească
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/Intact Images

Gângioveanu a adus Craiovei trei puncte de aur în prelungiri, la capătul unei partide în care giuleştenilor le-au fost anulate corect două goluri.

Fără Nae Manea pe bancă, "rapizii" au început tare, iar minutul 1 a adus prima decizie excelentă a asistentului Eduard Dumitrescu, care a anulat golul lui Grigorie pentru un ofsaid la limită. Acelaşi Dumitrescu a arătat că are ochi perfect şi în minutul 23, când a luat aceeaşi hotărâre la o fază chiar mai delicată, reuşita lui Ioniţă rămânând de consemnat doar în filmul meciului.

Rapid a continuat să forţeze, în timp ce Craiova a tras un semnal de alarmă la jumătatea primei părţi, arătând că n-a venit la Bucureşti doar ca să se apere, dar Mihai Costea şi Dina au reuşit contraperformanţa să lufteze amândoi în aceeaşi fază. La pauză, Wotte a simţit nesiguranţa lui Săpunaru din centrul defensivei feroviare şi a mai aşezat un atacant, pe Alex Piţurcă, în avanposturi. Totuşi, cea de-a doua repriză s-a jucat mai mult la poarta lui Lung jr, dar ocaziile mari au lipsit până aproape de final.

Cortina a fost însă trasă ca la un spectacol de gală. Mai întâi, Dina a şutat milimetric pe lângă poarta lui Bornescu, apoi Herea şi Răduţă şi-au pus tribuna în cap după două ratări uriaşe. Când toată lumea aştepta fluierul de final al lui Drăgănescu, Trică a declanşat un contraatac de manual în cel de-al treilea minut de prelungiri, pentru ca apoi să-l deschidă în stânga pe Gângioveanu, care a şutat perfect pe colţul lung al fostului său coechipier. Craiova respiră din nou, în timp ce în Giuleşti arde fabrica de gheaţă după cea de-a treia înfrângere consecutivă.

"Am avut mare ghinion azi. Craiova a jucat bine, a muncit, dar am fost mai buni. Sunt mulţumit de atitudinea jucătorilor noştri, au făcut tot ce-a depins de ei", a spus la final Ciprian Panait, secundul "vişiniilor".

WOTTE, SCUIPAT
Tehnicianul olandez al Universităţii Craiova a trăit sâmbătă noi experienţe de viaţă în aventura pe care şi-a asumat-o în campionatul românesc. Extrem de fericit după ce Gângioveanu a marcat în prelungiri, Mark Wotte a ieşit la marginea terenului să-şi felicite elevii, dar în momentul când a revenit spre bancă a fost scuipat de mai mulţi dintre fanii giuleşteni de la tribuna zero. Consternat, Wotte şi-a şters expectoraţiile care i-au aterizat pe frunte, pentru ca apoi să nu pomenească de incident.

În orice caz, este absolut de neînţeles cum conducerea clubului de lângă Podul Grant nu ia nici o decizie prin care să-i protejeze pe cei de pe bancă. De mulţi ani, istoria se repetă la fiecare partidă. Antrenorii şi jucătorii adversarelor Rapidului sunt scuipaţi, înjuraţi, umiliţi în fel şi chip, totul sub privirile îngăduitoare şi complice ale stewarzilor meniţi să asigure, chipurile, ordinea pe stadion.

"Felicit Craiova pentru cele trei puncte muncite, dar foarte norocoase. Pentru noi este un moment foarte greu, însă atitudinea jucătorilor a fost foarte bună. Am avut şi mult ghinion"
Ciprian Panait, antrenor secund Rapid

"Probabil un egal ar fi fost mai echitabil, dar sunt foarte fericit pentru aceste trei puncte. Deocamdată nu ne-am salvat. Îi dedicăm victoria lui Florin Costea"
Mark Wotte, antrenor "U" Craiova

×
Subiecte în articol: sport