x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Război total!

Război total!

de Daniel Stan    |    12 Sep 2008   •   00:00
Război total!

FC VASLUI – DINAMO  ●  Porumboiu îi ameninţă pe “cîini”
Patronul vasluienilor îi atenţionează pe dinamovişti că, în situaţia folosirii lui Julio Cesar, va face memoriu la UEFA, iar pe Cristi Borcea îl consideră o prostituată.



FC VASLUI – DINAMO  ●  Porumboiu îi ameninţă pe “cîini”
Patronul vasluienilor îi atenţionează pe dinamovişti că, în situaţia folosirii lui Julio Cesar, va face memoriu la UEFA, iar pe Cristi Borcea îl consideră o prostituată.

Partida de mîine este precedată de un scandal început cu două săptămîni în urmă, în urma SMS-ului primit de Porumboiu de la Mircea Rednic. De data aceasta, iertarea de suspendare a lui Julio Cesar l-a scos din minţi pe patronul Vasluiului.

ATAC DUR.
“Comisia de Disciplină nu poate să încalce regulamentele FIFA. De fapt, aceste comisii sînt răul fotbalului românesc. E riscul lui Dinamo dacă îl va folosi pe Julio Cesar. Dacă o fac, vor pierde la «masa verde»“, a declarat fostul arbitru. Dinspre Dinamo, replica a venit prin vocea preşedintelui executiv, Cristi Borcea: “Era normal să fie iertat Julio Cesar. Comisia a judecat în baza unei circulare primite în august de la UEFA”. Oficialul dinamovist a continuat ironic: “La Vaslui, sigur este doar faptul că nu va arbitra Porumboiu. Dar oricine ar fi, a fost vreo echipă care nu a avut probleme cu arbitrajul la Vaslui?”. Porumboiu nu a rămas dator: “Trecerea de la statutul de şef de galerie, paharnic la protocoalele arbitrilor şi de la bluza năclăită şi urît mirositoare la costumul Armani şi trabuc l-au făcut obraznic pe Borcea. El nu este decît o prostituată. A luat un milion de euro de la patronul unui club care, după cum susţine, îi provoacă insomnii. Dacă s-ar deconspira măgăriile pe care le-a făcut el cu unii arbitri, 50 de ani de puşcărie ar fi prea puţin”.

Negativ

În disputele directe dintre cele două echipe după promovarea Vasluiului în Liga 1, şase la număr, moldovenii sînt în avantaj, avînd trei victorii, un egal şi două înfrîngeri. Sezonul trecut, FC Vaslui a bifat două succese, 2-0 în “Ştefan cel Mare” şi 2-1 pe teren propriu. Ultima victorie dinamovistă datează din toamna anului 2006, 2-1 la Vaslui, goluri Dănciulescu şi Ionel Ganea. Totuşi, “cîinii” rămîn optimişti. “Nu cred că Vasluiul ne poate pune mari probleme”, este de părere Torje.

Rapid – Unirea Urziceni

Partida de mîine seară, de la ora 20:45 (în direct la Antena 1), din Giuleşti, este un derby european, dar şi o dispută între fosta echipă a momentului şi cea actuală, aşa cum este considerată gruparea ialomiţeană chiar de rapidişti. “Au cinci victorii consecutive şi ne aşteaptă un meci foarte greu. Practic, Urziceniul este echipa momentului, se află pe primul loc şi, chiar dacă nu creează spectacol, se lipeşte la puncte”, a avertizat căpitanul giuleştenilor, Vasile Maftei. Surse din cadrul echipei susţin că antrenorul Jose Peseiro l-ar putea titulariza în poartă, în premieră în acest sezon, pe Dani Coman. De partea cealaltă, tehnicianul Unirii, Dan Petrescu, va sta din nou în tribună, dar este optimist. “Şi sezonul trecut am fost suspendat şI am reuşit un 1-1. Poate mă fac băieţii din nou fericit”, a declarat “Bursucul”. Ieri, giuleştenii au primit “cartea verde” pentru nigerianul Adefemi, care însă, nefiind pregătit, iese din calcule pentru jocul cu Urziceniul.

×
Subiecte în articol: sport