x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Razboiul polilor

Razboiul polilor

20 Dec 2004   •   00:00

Adunarea Generala a LPF a fost ultimul eveniment important al fotbalului romanesc inaintea pauzei prilejuite de Sarbatori. Timp de aproximativ patru ore, conducatorii din Divizia A au discutat, au ales, au tras la sorti semifinalele Cupei si au incheiat cu traditionalul "sprit".

MIHAI IGIROSANU

DECIZIE. Dumitru Dragomir (stanga) si Mircea Sandu au tras la sorti primele opt cluburi care vor fi reprezentate in Comitetul Executiv al LPF. Acestea sunt: FC Arges, FC National, Steaua, "Poli" AEK, Sportul, Gloria, Apulum si FCM Bacau
In cadrul sedintei, nemultumiti de atitudinea si pretentiile celor trei "granzi", Steaua, Dinamo si Rapid, reprezentantii mai multor cluburi au lansat ipoteza infiintarii unei alte ligi - cu sediul la Cluj - sau ca respectivele grupari bucurestene sa puna bazele unei ligi separate.

SCINDARE. "Traim intr-o tara democrata, si orice este posibil, dar eu nu cred ca in Romania exista, deocamdata, echipe mari", a reactionat presedintele Rapidului, Dinu Gheorghe. In stilu-i caracteristic, administratorul-delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu, a comentat si el aceasta problema: "Eu credeam ca sunteti oameni seriosi si acum va ganditi la colinde!". In fine, secretarul general al LPF a precizat: "Probabil s-a inteles gresit. Nu e vorba ca gruparile mai mici sa-si faca o liga proprie, ci s-a discutat ca Steaua, Dinamo si Rapid sa si-o formeze pe a lor. Oricum, in privinta drepturilor tv, am obtinut cele mai mari contracte din estul Europei. Suntem chiar si peste Rusia".

"NALUCA". Dumitru Dragomir a facut naveta intre sediul LPF si Parlament, acolo unde a depus juramantul de credinta, ca viitor deputat. Intrunirea de ieri a decis ca actualul Consiliu al LPF sa fie inlocuit de Comitetul Executiv al LPF. El va fi format din 10 persoane si va fi condus de presedintele si secretarul general al LPF. Cluburile reprezentate se vor schimba la fiecare sfarsit de an calendaristic.

SCHIMBARE

"Daca pana acum LPF stabilea listele cu observatorii de joc si arbitrii, de acum inainte le va stabili doar pe cele cu observatorii de joc, ceilalti urmand a fi numiti de CCA. Litigiile se vor judeca la LPF, iar taxele si penalitatile merg la FRF" - Valentin Alexandru, secretar general LPF

DORINTA

"Sper ca Dumitru Dragomir sa faca mai mult decat sa-si depuna juramantul. Sa lupte pentru adoptarea unor legi in favoarea sportului. Le cer asta tuturor «oamenilor de fotbal» care au intrat in Parlament" - Mircea Sandu, presedinte FRF

SFATURILE LUI MIRCEA SANDU
La Adunarea Generala a LPF a fost prezent ieri si presedintele FRF, Mircea Sandu. "Eu am fost aici invitat. Am avut statut de musafir. Am fost prezent pentru tragerea la sorti a Cupei Romaniei. I-am spus lui Dumitru Dragomir sa lupte pentru aprobarea unor legi care sa incurajeze investitiile in sport. Eu cred ca banii care se investesc acum in renovarea Stadionului National din complexul Lia Manoliu puteau fi folositi pentru renovarea a cel putin 15 stadioane din Divizia A", a declarat Mircea Sandu.

"UN ARBITRU IN LIGA"
Invitat in Adunarea Generala a LPF, presedintele CCA, Ion Craciunescu (foto), si-a exprimat cateva dintre gandurile pentru anul viitor: "Imi doresc ca Mos Craciun sa ne aduca un arbitru roman in Champions League si este foarte posibil ca acest lucru sa se intample. Alexandru Tudor va pleca la Nisa, pentru initiere. Este bine ca nu am pierdut locul de pe lista FIFA, asa cum se zvonea, desi inca nu stiu exact ce s-a discutat la sedinta de saptamana trecuta. Oricum, eu trebuie sa cred in Mos Craciun pentru ca ma cheama Craciunescu!".

CUPA ROMANIEI - SEMIFINALE
In cadrul Adunarii Generale a LPF s-a efectuat si tragerea la sorti a semifinalelor Cupei Romaniei. Desemnat de presedinti celor patru echipe, Ion Craciunescu a stabilit urmatoarele dueluri: Farul - "U" Craiova si FC National - Dinamo. Meciurile vor avea loc in sistem tur-retur, in datele de 9 si 13 martie 2005. Finala competitiei se va disputa pe 18 mai. "Statistica spune ca, cel putin teoretic, suntem favoriti, deoarece Universitatea Craiova este pe ultimul loc al Diviziei A. Dar eu nu cred ca este asa. Noi trebuie sa ne vedem de treaba noastra si sa muncim la fel de mult", a declarat antrenorul Farului, Petre Grigoras.
×
Subiecte în articol: sport