x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Regele si-l doreste pe Alin Stoica

Regele si-l doreste pe Alin Stoica

24 Mar 2004   •   00:00

Abia instalat la conducerea tehnica a lui Galatasaray, Gheorghe Hagi si-a facut deja primele planuri in ceea ce priveste viitoarele achizitii ale gruparii turce.

In capul listei "Regelui" se afla Alin Stoica, jucatorul lui FC Bruges. Potrivit cotidianului Sabah, Hagi a propus deja conducerii clubului sa faca o oferta formatiei belgiene pentru fotbalistul roman.

ANTRENAMENT. Dupa ce a fost prezentat oficial la noua sa echipa, Hagi a condus luni seara primul antrenament al lui "Cim Bom Bom". De la sedinta de pregatire a lipsit insa unul dintre cei doi romani ai Galatei, Ovidiu Petre, care a fost invoit. La baza de antrenament de la Florya, Hagi a fost intampinat de un grup de suporteri care i-au oferit flori si au scandat "I love you, Hagi!". Mai mult, potrivit cotidianului Fanatik, un fan a intrat pe teren si l-a imbratisat pe antrenorul roman.

TEL. Obiectivul personal al lui Hagi la Galatasaray este clasarea la finalul campionatului pe un loc care sa ii permita cel putin participarea in Cupa UEFA. "In acest sezon vom juca pentru a invinge in toate meciurile pe care le avem in campionat si ne vom forta sansa de a ajunge in Cupa UEFA", a spus Hagi. In acest moment, Galata ocupa locul 6 in clasament cu 41 de puncte, cu 19 mai putin decat liderul Fenerbahce. Potrivit cotidianului Star, daca antrenorul roman nu va obtine rezultate bune in cele opt meciuri pe care le mai are de disputat in acest sezon, conducerea clubului ii va rezilia contractul si il va aduce ca director tehnic pe francezul Jean Tigana.
(DELIA GOMOESCU)

"Mai rau nu se poate"

Cotidianul Fanatik i-a dedicat prima pagina tehnicianului roman, cu toate ca ziua numirii lui Hagi a coincis cu cea a demiterii selectionerului turc Senol Gunes. Publicatia turca scrie ca postul de antrenor al Galatei reprezinta o sansa de afirmare pentru "Rege". "Nu se stie daca aducerea lui Hagi e o decizie buna, insa un lucru este cert: Galata nu poate sa ajunga mai rau decat acum". "Va fi usor deoarece cunoaste echipa. Va fi greu pentru ca Galata nu mai este intr-o forma atat de buna pe cat era in perioada in care aici jucau Gica Popescu, Suat, Emre, Okan si Hakan Sukur", scrie Hurryet. Cotidianul Aksam crede ca "Hagi poate transforma in castig nereusitele de la reprezentativa Romaniei si de la Bursaspor, pentru ca nu Galata are nevoie de el, ci el are nevoie de Galata".

Urarile lui Gigi pentru Gica

Patronul echipei Steaua, Gigi Becali, a comentat in termeni ironici numirea lui Gica Hagi in functia de antrenor al echipei Galatasaray. "Nu ma intereseaza Hagi, ce face si unde se duce. Sa-i dea Dumnezeu noroc, asa cum mi-a dorit el mie la Steaua! Sa ia el campionatul, Liga Campionilor si ce-o mai vrea! Sa dea la fiecare dupa suflet!", a precizat oficialul stelist. Hagi este nasul copiilor lui Gigi Becali, iar cei doi s-au certat de mai multe ori in ultimii ani. Desi se impacasera recent, "Regele" i-a tinut partea lui Anghel Iordanescu in procesul acestuia cu finul sau, motiv pentru impulsivul Becali de a declara: "Pentru mine, Hagi nu mai exista!". (Daniel Stan, Ionut Paduraru)


"Ar fi o onoare sa lucrez cu Hagi"

Alin Stoica a fost surprins placut de faptul ca Gica Hagi doreste sa-l transfere la Galatasaray si nu a exclus posibilitatea trecerii la gruparea turca.

  • Jurnalul National: Alin, ce parere ai despre faptul ca Gica Hagi te vrea la Galata?

    Alin Stoica: Serios? Nu stiam. Am aflat ca a semnat cu Galatasaray, dar nu ma asteptam sa ma doreasca acolo. E o surpriza foarte placuta pentru mine.

  • Te-ai transfera in Turcia?

    Normal ca m-as duce acolo. Ar fi o onoare pentru mine sa lucrez cu cel mai mare fotbalist roman din toate timpurile. In plus, Galata e o echipa care a obtinut performante deosebite pe plan international.

  • Ai viata grea la Bruges. Ai evoluat doar de opt ori in acest sezon.

    Asa este. Sunt mai multe motive pentru care n-am jucat, dar prefer sa nu mai vorbesc acum despre ele. Am revenit la antrenamente dupa accidentare si sper sa joc, daca va fi nevoie de mine.

  • Galatasaray ar fi o solutie in cazul in care ti-ai dori sa pleci din Belgia?

    Nu-mi pot permite sa nu mai evoluez. La vara vreau sa analizez foarte bine ce voi face, iar Galatasaray este o echipa la care as fi incantat sa ma transfer. Poate asa voi prinde din nou echipa nationala.

(Catalin Fainisi)
×
Subiecte în articol: sport Gheorghe Hagi galata