x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Reunire in episoade

Reunire in episoade

30 Mar 2004   •   00:00

O parte dintre componentii echipei nationale s-au reunit ieri la Casa Fotbalului, in vederea amicalului cu Scotia, restul stranierilor ajungand la Glasgow.

La reunire au fost prezenti 10 fotbalisti: Stoican, Rat, Ionut Stancu, Ovidiu Petre, Cernat, Plesan, Florentin Petre, Andrei Cristea, Florin Bratu si Danciulescu, iar la aeroport au mai aparut Mutu, Soava si Iencsi.

TEST. "Scotia este o echipa destul de bine cotata in Europa. Acum o sa ne testam valoarea si o sa vedem unde suntem la ora actuala", a spus Rat. "Mi-as dori sa inscriu daca o sa am ocazia. Meciul cu Scotia este important, la fel ca si cel cu Germania", a spus, la randul sau, bacauanul Cristea.

IN VIZOR. "Consider ca Barcauan si Alexa au avut o evolutie foarte buna in meciul cu Steaua si se puteau afla printre convocati. La fel si Badoi. Nu l-am mai convocat pe Barcauan deoarece solicitasem trei jucatori pe acest post, Chivu, Iencsi si Filipescu. Ei vor ramane in atentia mea", a zis Iordanescu. El a reafirmat ca nationala are nevoie de orice jucator de valoare, inclusiv de stelistii Radoi, Florentin Dumitru, Dica si Dorinel Munteanu, atentionand ca "venirea la echipa nationala este neconditionata
PAUL ANDONE, MIHAI IGIROSANU


"Ni-l dorim in echipa pe Viorel Moldovan"

Inainte de plecarea in Scotia, Adrian Mutu a vorbit despre meciul nationalei de la Glasgow, precum si despre situat ia sa la Chelsea. "Partida cu Scotia o vom considera ca pe un test care sa ne confirme ca suntem pe acelasi drum bun. Oricum, nu putem sa spunem ca scotienii sunt batuti dinainte. Ma bucur ca lucrurile s-au linistit la echipa nationala, in legatura cu jucatorii de la Steaua, pe undeva facandu-se dreptate. Ei sunt jucatori de valoare, nu ne putem permite sa-i pierdem, dar au gresit cand au cerut acelasi statut ca al stranierilor."

VALOARE. "Viorel si-a anuntat intentia de a se retrage cu mai mult timp in urma. Acum ni-l dorim cu totii, dar am inteles ca el a spus ca are un drum neted si ca nu mai vrea dureri de cap. Forma excelenta in care se afla acum l-ar impune la echipa nationala ", a comentat Mutu. Intrebat de ce formatia sa, Chelsea, nu reuseste s-o invinga pe Arsenal, "Briliantul" a fost categoric: "Este o echipa adevarata si e greu pentru orice format ie din lume s-o bata".

"Briliantul" a mintit

Adi Mutu a venit in tara special pentru conferinta de presa in care a fost prezentat oficial ca imaginea Pepsi. In aceasta campanie publicitara sunt implicati fotbalisti celebri precum Ronaldinho, David Beckham, Roberto Carlos, Francesco Totti si Raul Gonzales. "Briliantul" a ascuns faptul ca a venit in tara de duminica, desi el a fost surprins de fotoreporterul Jurnalului National pe drumul de la aeroport spre Bucuresti. "Sunt la Londra", a declarat nonsalant Mutu atunci cand a intrat in direct la emisiunea "Procesul etapei", desi se afla la Hotelul Sofitel, unde a avut rezervata o camera la etajul 12.
PAUL ANDONE, MADALINA CORBEANU


Ultima sansa pentru Filipescu

Anghel Iordanescu a declarat ca va renunta la serviciile lui Iulian Filipescu daca fundasul lui FC Zurich nu va convinge prin evolutiile sale: "L-am chemat pe Filipescu pentru a-l reintegra in echipa. Daca ma va convinge va ramane, daca nu, cu regret, vom renunta la el". De asemenea, Generalul a marturisit ca se va intalni cu Viorel Moldovan pentru a-l convinge sa revina la nationala, macar la cel mai important meci din aceasta toamna, cel cu Cehia. Selectionerul a adaugat ca Zicu, Marius Niculae, Adrian Ilie, Claudiu Raducanu si Tararache sunt permanent monitorizati.

Tineretul joaca azi

Programata a pleca la ora 15:30, delegatia "tricolorilor" a decolat de pe Otopeni cu o inta rziere de 45 de minute, ceea ce a starnit nemultumirea lui Iordanescu. In charter a urcat si lotul de tineret, condus de Nae Manea, care va intalni reprezentativa similara a Scotiei azi, de la ora 20:00, la Glasgow. Invitati de FRF, Dumitru Dragomir si impresarul Victor Becali au declinat invitatia, pentru a evita un eventual conflict pe durata deplasarii.

×
Subiecte în articol: sport echipa