x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMÂNIA – RUSIA 3-0 - Motive de speranţă

ROMÂNIA – RUSIA 3-0 - Motive de speranţă

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    28 Mar 2008   •   00:00
ROMÂNIA – RUSIA 3-0 - Motive de speranţă
Sursa foto: Christian Silva/

Efectele îngrijorătoare ale eşecului de la Tel Aviv au dispărut după seara reuşită din Ghencea. Tricolorii au câştigat lejer amicalul cu Rusia, iar revenirile lui Marius Niculae sau Ogăraru au întregit tabloul fericit.

Efectele îngrijorătoare ale eşecului de la Tel Aviv au dispărut după seara reuşită din Ghencea. Tricolorii au câştigat lejer amicalul cu Rusia, iar revenirile lui Marius Niculae sau Ogăraru au întregit tabloul fericit.

 

 

Rezultatul şi jocul foarte bun al echipei l-au determinat pe selecţionerul Victor Piţurcă să zâmbească, acesta declarându-se mulţumit de modul în care tricolorii au controlat disputa cu trupa lui Guus Hiddink.

 

 

SATISFACŢIE. “A fost un test important, cu o echipă calificată la Euro, dar România a trecut testul cu brio, obţinând o victorie concludentă. Când ai trei goluri diferenţă nu prea mai poţi spune mare lucru. Am avut perioade excelente în joc, ocazii, oaspeţii au avut şi ei o perioadă bună în prima repriză. Important este că toţi jucătorii au evoluat la un nivel înalt, lucru care îmi dă speranţe pentru viitor”, a spus Piţurcă după încheierea meciului. Selecţionerul a ţinut să laude pe atacantul Marius Niculae, revenit cu gol la naţională după 22 de luni. “Echipa s-a mişcat bine şi după ce au ieşit Mutu şi Chivu. O echipă nu stă într-un jucător, plus că este mai uşor să intri odihnit în a doua repriză. Mutu venea după o accidentare şi nu şi-a revenit complet. Chivu are probleme cu umărul şi se poate accidenta oricând, având un tur de forţă la Inter. Pe Marica l-am scos, pentru că am vrut să-l văd şi pe Marius Niculae. Au fost schimbări tactice, pentru a-i vedea pe toţi. Marius Niculae a făcut un meci foarte bun, a avut o vervă deosebită, a şi marcat şi este fantastic să revii cu gol după atât timp”, a mai comentat Piţurcă. Acesta l-a mai încurajat şi pe stelistul Bănel Nicoliţă. “Voi miza în continuare pe el, chiar dacă suporterii de la echipa lui nu se comportă cum ar trebui faţă de un jucător care dă totul pe teren”. La rândul său, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că i-a plăcut atmosfera de la Stadionul Steaua: “Probabil că nu au venit mulţi suporteri, având în vedere şi scandalurile. Victorie frumoasă, dar Rusia nu se compară cu Franţa şi cu Italia”, a spus liderul FRF.

florin.gongu@jurnalul.ro

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

 

 

 

Sovetski Sport: “Rusia a fost distrusă!”

 

 

La o zi după meciul din Ghencea, cotidianul rus Sovetski Sport a apreciat: “Echipa Rusiei a fost distrusă de naţionala României în amicalul de la Bucureşti. Românii şi-au impus jocul şi au fost stăpânii terenului. Echipa României a nimicit Rusia într-un mod... amical. Victorie zdrobitoare a gazdelor”. Agenţia Interfax şi-a intitulat articolul “Trei bobârnace în nas”, iar cotidianul Sport a notat, sub titlul “De la cer la pământ”: “Valuri în tribună, valuri pe teren. Jocul Rusiei? Dezgustător. Noroc că a fost doar amical”. Cotidianul Briansk a subliniat că echipa Rusiei a primit “o palmă zdravănă la Bucureşti”. “Fotbalul românesc este în creştere. Echipa lui Piţurcă este în grupa morţii la Euro, dar, judecând după acest meci, şansele României să treacă de această grupă infernală par mai mari decât cele ale Rusiei de a accede din grupa cu Spania, Suedia şi Grecia”, au mai scris jurnaliştii de la Briansk.

 

 

 

Contra vrea să se împace cu poliţistul

 

 

Internaţionalul Cosmin Contra şi poliţistul care l-a acuzat că l-ar fi bătut au declarat ieri, la audierile de la Tribunalul Timiş, unde se judecă recursul făcut de fotbalist împotriva sentinţei Judecătoriei Timişoara de a-l condamna la un an de închisoare cu suspendare, că vor să se împace. După două ore de audieri, în cadrul cărora Contra a spus în repetate rânduri că regretă ce s-a întâmplat, cei doi au fost de acord să se împace, moment în care avocatul părţii vătămate, Florin Kovaci, a cerut un termen până la 21 aprilie, ca să ajungă la o înţelegere. La ieşirea din sală, Cosmin Contra a declarat că are ocazia să-i ceară personal scuze poliţistului. Avocatul Kovaci a precizat, după audieri, că aştepta să vadă ce sumă oferă fotbalistul drept daune morale.

 

 

Meciuri amicale

 

Bulgaria – Finlanda 2-1

Lazarov ’49, Guentchev ’90 / Litmanen ’22-pen

Estonia – Canada 2-0

Stalteri ’59 – autogol, Zahovaiko ’90

Lituania – Azerbaidjan 1-0

Ksanavicius ’38

Ucraina – Serbia 2-0

Şevcenko ’54, Nazarenko ’58

Ungaria – Slovenia 0-1

Sisic ’59

Africa de Sud – Paraguay 3-0

Moriri ’31, McCarthy ’47, Tshabalala ’63

Israel – Chile 1-0

Y. Benayoun ’30

Egipt – Argentina 0-2

Aguero ’66, Burdisso ’85

Muntenegru – Norvegia 3-1

Bruzanovici ’8, Boskovici ’37, Djalovici ’60 / Carew ’72

Bosnia – Macedonia 2-2

Damjanovici ’17, ’20 / Maznov ’41, ’45

Ţara Galilor – Luxemburg 2-0

Eastwood ’38, ’48

Slovacia – Islanda 1-2

Mintal ’87 / Thorvaldsson ’70, Gudjohnsen ’82

Irlanda de Nord – Georgia 4-1

Lafferty ’25, ’36, Healy ’33, Kobiashvili ’87-autogol / Healy ’55-autogol

Ghana – Mexic 1-2

Essien ’55 / Carlos Salcido ’77, Pavel Pardo ’86-pen

Belgia – Maroc 1-4

Witsel ’50 / Alloudi ’14, Sektioui ’34, El-Zhar ’85, Benjelloun ’89

Andorra – Letonia 0-3

Ivanovs ’11, Perepletkins ’24, Rimkus ’41

Malta – Liechstenstein 7-1

M. Mifsud ’2, ’17, ’21-pen, ’59, ’69, Pace ’35, Said ’86 / Burgmeier ’51

Armenia – Kazahstan 1-0

E. Manucearian ’68

Coasta de Fildeş – Tunisia 0-2

Chikhaoui ’54, Zouaghi ’79

Austria – Olanda 3-4

Ivanschitz ’6, Prodl ’18, ’35/ Huntelaar ’37, ’86, Heitinga ’67, Hesselink ’82

Franţa – Anglia 1-0

Ribery ’32-pen

Spania – Italia 1-0

David Villa ’78

 

 

Audienţă-record

 

Meciul amical România-Rusia, difuzat la ANTENA 1, a fost lider de audienţă, obţinând 15.9% rating şi 32.7% share. Vârful de audienţă a fost atins la ora 21:58, când partida a fost urmărită de 2.405.000 telespectatori şi a obţinut un rating de 21,1% şi 44,4% share. De altfel, România-Rusia a fost cel mai urmărit meci din 2008, depăşind în audienţă amicalul difuzat de TVR dintre Israel-România (9,1% rtg şi 19,4% shr), dar şi toate meciurile din campionatul intern transmise de alte televiziuni. Transmisia a obţinut coordonate net superioare de audienţă faţă de toate meciurile amicale ale Naţionalei difuzate anul trecut de TVR.

×
Subiecte în articol: sport