x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMÂNIA – RUSIA 3-0 - Semne bune pentru Euro

ROMÂNIA – RUSIA 3-0 - Semne bune pentru Euro

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    27 Mar 2008   •   00:00
ROMÂNIA – RUSIA 3-0 - Semne bune pentru Euro
Sursa foto: Christian Silva/

Revenită în Ghencea după o pauză de 17 luni, echipa naţională a făcut instrucţie cu o reprezentativă a Rusiei lipsită de aportul mai multor titulari.

Revenită în Ghencea după o pauză de 17 luni, echipa naţională a făcut instrucţie cu o reprezentativă a Rusiei lipsită de aportul mai multor titulari.

 

 

Au marcat: Marica (’44), D. Niculae (’61), M. Niculae (’76)

Stadion: Steaua

Spectatori: 12.000

Arbitri: Kenan Asaf (Israel) – Marcel Savaniu, Ionel Popa

 

Tricolorii s-au revanşat aseară cu vârf şi îndesat după eşecul la limită înregistrat în amicalul cu Israel şi au arătat că au faţă de Europene chiar în faţa unei alte formaţii calificate la colocviul din vară din Austria şi Elveţia.

 

 

 

GURI DE FOC. Trupa lui Victor Piţurcă s-a impus la un scor de forfait graţie reuşitelor celor trei atacanţi veritabili folosiţi de selecţioner în acest meci. Marica a punctat cu un şut din marginea careului mare, la colţul lung, precedat de două driblinguri năucitoare, Daniel Niculae a înscris cu un voleu de senzaţie, iar Marius Niculae a închis tabela finalizând cu capul, din apropierea porţii, centrarea perfectă a lui Nicoliţă. “Chiar dacă a fost vorba doar despre un meci amical, rezultatul este important, pentru că, aşa cum se zice în fotbal, victoriile aduc victorii. Să nu trecem cu vederea faptul că am obţinut acest succes în faţa unei echipe valoroase, care prin calificarea sa la Euro a lăsat acasă naţionala Angliei‘‘, a spus la final selecţionerul Victor Piţurcă. Referitor la faptul că nu i-a folosit pe Mutu şi Chivu decât o repriză, Piţurcă a spus: “Cristi are şi acele probleme la umăr, de aceea am vrut să-l menajez. La fel şi cu Mutu, care joacă meci de meci la echipa sa de club şi am considerat că a acumulat o anumită stare de oboseală‘‘.

 

 

 

ECHIPELE

România: M. Popa (’89 R. Stanca) – Contra (’74 Ogăraru), D. Goian, Tamaş (’35 Ov. Petre), Raţ (’88 Sepsi) – M. Rădoi, Chivu (’M. Niculae) – Fl. Petre (’65 Nicoliţă), Cociş (’86 Aliuţă), Mutu (’46 N. Dică) – Marica (’46 D. Niculae). Antrenor: Victor Piţurcă

Rusia: Akinfeev – Aniukov, A. Berezuţki, Ignaşevici, V. Berezuţki (’66 Sicev) – Bilialetdinov, Bistrov, Şemşov, Şirokov, Jirkov – Adamov (’61 Pavliucenko). Antrenor: Guus Hiddink

 

florin.gongu@jurnalul.ro

mihai.igiroşanu@jurnalul.ro

 

 

 

Felicitări

 

 

La capătul unui meci în care s-au consemnat debuturile în prima reprezentativă ale lui Marius Popa, Răzvan Stanca şi Laszlo Sepsi, Victor Piţurcă a remarcat în primul rând revenirea printre tricolori a atacantului lui Inverness, Marius Niculae. “Mă bucur pentru el că a reuşit să marcheze, că a revenit cu gol după o perioadă foarte lungă de absenţă‘‘, a spus Piţurcă. Ciprian Marica consideră că echipa naţională este în grafic: “E important pentru mine că am înscris, dar cel mai important lucru este că suntem pe un drum bun. Spectatorii s-au comportat admirabil, păcat că stadionul nu a fost plin‘‘. Chivu l-a felicitat pe Marius Popa pentru prestaţie: “Lobonţ e un jucător foarte important pentru noi, dar Popică s-a achitat perfect de sarcini în acest meci‘‘.

×
Subiecte în articol: sport