x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romania - Belarus 3-1 / Punct ochit, punct lovit

Romania - Belarus 3-1 / Punct ochit, punct lovit

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    08 Oct 2006   •   00:00
Romania  -  Belarus 3-1  /  Punct ochit, punct lovit

Fara sa straluceasca, tricolorii au invins Belarusul in ultimul meci oficial din acest an. Profitand de rezultatul de egalitate inregistrat la Sofia, intre Bulgaria si Olanda, Romania a trecut pe primul loc in grupa.

Cu Chivu vadit incomodat de postul de inchizator in care a fost distribuit de Victor Piturca, Romania a avut totusi un inceput ideal de partida impotriva Belarusului. Mai intai Mutu (’8) a inscris dupa o centrare foarte buna a lui FL. Petre, pentru ca doua minute mai tarziu Marica sa puncteze la capatul unei actiuni personale. Nu s-a intrat insa cu acest avantaj la pauza, deoarece Kornilenko (’20) a dejucat pasul la ofsaid al romanilor si a inscris cu un sut pe sub Coman.

Repriza secunda a inceput cu un adevarat asediu la poarta lui Gaev, care a scapat in mod miraculos de cateva ori de la primirea unui nou gol. Printre ocaziile romanilor si-au facut loc si doua mari ocazii ale lui Kornilenko, dar Goian a adus linistea in minutul 77, inscriind cu capul in urma unui corner. "S-a vazut ca Belarus nu e o echipa oarecare. Important e ca am castigat cele trei puncte puse in joc. Nu este o echipa mare, dar poate incurca alte echipe din grupa, mai ales pe teren propriu", a spus imediat dupa meci selectionerul Victor Piturca.

INCIDENTE. Desi la meci au asistat doar 15.000 de spectatori, in tribunele Stadionului Steaua nu au lipsit incidentele. Astfel, imediat dupa golul de 2-0, galeria oaspetilor a aruncat o fumigena intr-un sector ocupat de suporteri romani. Fanii bielorusi, multi dintre ei aflati in stare de ebrietate, au fost evacuati din stadion. De asemenea, la sfarsitul reprizei secunde a izbucnit un conflict intre Mutu si o parte a spectatorilor, jucatorul Fiorentinei avand si o rabufnire nervoasa spre Peluza I inainte de a fi schimbat.

ECHIPE.
Romania:
D. Coman - P. Marin, Tamas, D. Goian, Rat - Fl. Petre, Rosu, N. Dica (’88 Cocis), Chivu, Mutu (’72 Buga) - Marica (’90 Cl. Niculescu). Antrenor: Victor Piturca
Belarus: Gaev - Omelianciuk, Iurevici, Staniuk, Lentevici - Kalacev (’50 V. Hleb), Kulci (’65 Stahanovici), A. Hleb, Gurenko, Romascenko - Kornilenko (’66 Koritko). Antrenor: Iuri Puntus.

"Ce ne-am propus am realizat, am luat cele trei puncte. Adi Mutu a iesit cu capul spart si i-am spus sa nu se supere ca l-au injurat cativa betivi. Vreau ca meciul urmator din preliminarii sa-l jucam la Timisoara"
Victor Piturca
selectioner Romania

CLASAMENT - Grupa G
  • 1. Romania 3 2 1 0 7-3 7p
  • 2. Olanda 3 2 1 0 5-1 7p
  • 3. Bulgaria 3 1 2 0 6-3 5p
  • 4. Slovenia 2 1 0 1 2-3 3p
  • 5. Albania 2 0 1 1 2-4 1p
  • 6. Belarus 3 0 1 2 3-8 1p
  • 7. Luxemburg 2 0 0 2 0-3 0p
  • ×
    Subiecte în articol: sport romania