x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romania - Bulgaria / Atacuri murdare

Romania - Bulgaria / Atacuri murdare

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    31 Aug 2006   •   00:00
Romania  -  Bulgaria / Atacuri murdare

Cu trei zile inaintea meciului, bulgarii au declansat, prin intermediul presei, un atac dur la adresa selectionerului Romaniei, Victor Piturca. Dorinel Munteanu nu s-a prezentat marti seara in cantonament si va rata "dubla" cu Bulgaria si Albania.

In editia sa de ieri, cotidianul sofiot Meridian Match incearca sa prezinte ultimele noutati din lotul Romaniei, speculand insa probleme administrative, acuzandu-l pe Victor Piturca de interese obscure.

ACUZE. Fara nici o legatura cu meciul, ziaristii bulgari il suspecteaza pe selectioner de faptul ca duce echipa nationala sa joace la Constanta, deoarece primeste bani de la Viorel Paunescu, proprietarul Hotelului Rex din Mamaia, acolo unde locuiesc tricolorii inaintea meciurilor. Ziarul bulgar crede ca Piturca ar lua un procent din afacerea dintre FRF si Viorel Paunescu privind cazarea echipei nationale a Romaniei. In replica, presedintele FR de Natatie, Viorel Paunescu, a declarat: "Nu am relatii cu Piturca in privinta Hotelului Rex, care nu se mai afla in proprietatea mea din 10 august. Rex are un contract cu FRF, prin care hotelul incaseaza bani de la FRF, si nu Piturca de la hotel. Sigur, FRF are o facilitate, o reducere, iar nationala beneficiaza de cele mai bune conditii".

ABSENTA. Asteptat sa soseasca marti seara in cantonamentul de la Hotelul Rex din Mamaia, antrenorul-jucator de la CFR Cluj, Dorinel Munteanu, l-a informat pe selectioner ca nu poate onora convocarea pentru cele doua jocuri. "I-am spus lui Piti ca incerc sa ajung miercuri seara la lot pentru a putea fi apt macar pentru jocul cu Albania, de saptamana viitoare, dar se pare ca nu se poate. Oricum, eu le tin pumnii coechipierilor si sper sa obtina sase puncte din cele doua jocuri", a explicat experimentatul mijlocas. In aceste conditii, favorit pentru titularizare pe postul lasat liber de Dorinel a devenit stelistul Sorin Paraschiv, jucator pe care selectionerul Piturca l-a promovat in perioada cand pregatea Steaua.

STOICIKOV INCHIDE SI EL PORTILE
Selectionerul Bulgariei, Hristo Stoicikov, a decis sa interzica si el, asemenea lui Victor Piturca, toate antrenamentele pentru reprezentantii mass-media si nu le permite jucatorilor sai sa acorde vreo declaratie. In privinta lotului, marea dilema a lui Stoicikov este postul de portar. Dimitar Ivankov, de la Kocaelispor, este cotat mai bine decat Georgi Petkov, fosta sa rezerva de la Levski Sofia. Numai ca Petkov a aparat excelent in ultima vreme la Levski, care s-a calificat in Liga Campionilor. Stoicikov nu stie inca pe cine sa titularizeze: "Amandoi sunt foarte buni, asa ca ma voi hotari doar cu ora inainte de meci".

ACCES DOAR PANA LA ORA 20:00
Jandarmeria constanteana a comunicat ca accesul spectatorilor la meciul de sambata seara va fi permis pana cu 60 de minute inainte de inceperea meciului, programata de la ora 21:00. Masurile de securitate la partida Romania - Bulgaria vor fi asigurate de aproximativ 400 de jandarmi si 100 de politisti. Prima restrictie va fi impusa la ora 15:00, cand in zona arenei vor fi interzise comercializarea si consumul de alcool. De la ora 16:00 vor fi restrictionate circulatia auto si cea pietonala pe mai multe strazi din apropierea stadionului. Ambele interdictii sunt valabile pana la ora 23:00. Dupa ora 20:00, portile stadionului se vor inchide si nimeni nu va mai avea voie sa patrunda in incinta. La confruntarea de sambata vor fi prezenti si numerosi suporteri bulgari, FRF rezervand 1.200 de locuri pentru acestia.
×
Subiecte în articol: sport piţurcă