x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România, din nou campioană europeană la sabie pe echipe

România, din nou campioană europeană la sabie pe echipe

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2024   •   08:35
România, din nou campioană europeană la sabie pe echipe
Sursa foto: Facebook Federația Română de Scrimă

Echipa masculină de juniori a României și-a păstrat titlul de campioană europeană la sabie pe echipe. Tricolorii au câștigat joi seara aurul european al probei în competiția de la Napoli. Aceștia erau campioni în exercițiu, după titlul obținut în 2023, la Tallinn.

În aceași componență ca în 2023, cu Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache și Radu Nițu, România s-a impus din nou la Campionatul European de Scrimă pentru cadeți și juniori – Napoli 2024.

Echipa României a intrat în competiție direct în optimi, unde a zdrobit echipa Țărilor de Jos, cu 45-12. România a câștigat apoi detașat meciul din sferturi, cu Germania (45-27) și înfruntarea din semifinale cu Spania (45-28).

În ultimul act, tricolorii au dispus cu 45-36 de Franța într-o finală începută slab. Franța a condus cu 15-4 după primele trei relee, apoi Vlad Covaliu l-a învins cu 9-5 pe Remi Garrigue, Radu Nițu a dispus cu 12-4 de Tom Couderc, iar Casian Cîdu a câștigat cu 5-1 la Benjamin Ducerf, scorul devenind 30-25 pentru România.

Pe final, Vlad, Casian și Radu nu au mai cedat și s-au impus la o diferență de 9 puncte, iar România a devenit pentru a doua oară consecutiv campioana Europei la sabie masculin echipe juniori.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sabie campioana europeana