x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMANIA - COASTA DE FILDES / Lobont vs Tomescu

ROMANIA - COASTA DE FILDES / Lobont vs Tomescu

de Dragos Stoica    |    09 Noi 2005   •   00:00
ROMANIA  -  COASTA DE FILDES / Lobont vs Tomescu

Dupa ce portarul primei reprezentative a afirmat ca il va sustine pe Gica Popescu la presedintia FRF, Traian Tomescu l-a acuzat pe goalkeeper ca echipa nationala a pierdut pe mana sa de mai multe ori.

Sosit in tara la convocarea lui Victor Piturca pentru meciul cu reprezentativa Coastei de Fildes, Bogdan Lobont a declarat luni ca il sustine total pe Gica Popescu in vederea castigarii alegerilor pentru presedintia FRF.

REACTIE. Deranjat de afirmatiile facute de Lobont, Traian Tomescu, membru in Comisia de Apel a FRF, l-a contestat ieri pe acesta, reprosandu-i portarului faptul ca echipa nationala a ratat mai multe calificari din cauza greselilor sale. "Nu Mircea Sandu a pierdut calificarile la turneele finale. Va demonstrez cu casete video ca Bogdan Lobont a pierdut meciuri importante, chiar decisive: cu Danemarca, cu Slovenia si cu Olanda! Cu Olanda a luat gol din primul minut", a afirmat Tomescu. Oficialul s-a mai aratat contrariat ca presedintele FRF este considerat drept principalul vinovat pentru esecurile nationalei: "Cand prima reprezentativa s-a calificat, au fost ridicati in slavi jucatorii si antrenorii. Cand nu s-a mai calificat, a fost gasit vinovat numai Mircea Sandu".

NECUNOSCUT. Convocat in premiera la echipa nationala, atacantul lui CFR Cluj, Cosmin Tilinca, s-a ratacit in Bucuresti, ajungand cu intarziere la antrenamentul programat la Mogosoaia, unde n-a fost lasat sa intre de portar, care nu l-a recunoscut. O alta aparitie noua in randurile tricolorilor, stelistul Banel Nicolita, a declarat ca de-abia asteapta meciul cu selectionata Coastei de Fildes. "Imi place foarte mult Drogba. O sa fie o onoare sa-l cunosc personal pe atacantul lui Chelsea, iar daca asta se va intampla chiar pe teren, cu atat mai bucuros am sa fiu. Este unul dintre idolii mei." In alta ordine de idei, Rat si Stoican au sosit la Mogosoaia in cursul noptii de luni spre marti, dupa meciul pierdut de Sahtior (0-1) impotriva lui Dinamo Kiev. Ieri-seara era asteptat si Adi Mutu.

ANTI-MICHEL
Un grup de suporteri ivorieni a manifestat luni in fata federatiei din Coasta de Fildes, cerand indepartarea selectionerului Henri Michel si a capitanului de echipa Cyrille Domoraud. "Nu-i mai vrem pe Domoraud in echipa si pe Henri Michel, vrem un antrenor italian sau german", se putea citi pe bannerele fanilor, care au mentionat ca, in situatia in care va ramane antrenor, Michel se va face de ras la Cupa Africii pe Natiuni, precum si la Cupa Mondiala din 2006. In meciul amical cu Romania, Michel va da o sansa si jucatorilor folositi mai putin pana acum, precum Kone Bakary, Kone Arouna sau Toure Yaya.

GENERATIA DE AUR E CONTRA
14 fosti internationali au luat pozitie contra presedintelui FRF, Mircea Sandu. "Deceniul 1990-2000 a fost, prin echipa nationala cel mai plin de succese din intreaga istorie a fotbalului romanesc. In toti acesti ani insa cei mai multi dintre conducatorii fotbalului nostru au batut pasul pe loc, s-au ascuns in umbra rezultatelor noastre, fara sa construiasca nimic durabil. Acest mesaj este forma noastra de protest pentru ca fotbalul romanesc sa devina credibil, puternic si civilizat", se arata in comunicatul semnat "Generatia de Aur." In schimb, Ionut Lupescu a recunoscut ieri ca Mircea Sandu si Gica Popescu i-au oferit posturi de conducere in cadrul FRF. "Acum am doua variante, desi eu as fi optat pentru a treia, sa candidez eu. Zilele viitoare o sa iau o decizie", a spus Lupescu.

×
Subiecte în articol: sport