x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMANIA - COASTA DE FILDES / Nou inceput pentru tricolori

ROMANIA - COASTA DE FILDES / Nou inceput pentru tricolori

de Dragos Stoica    |    12 Noi 2005   •   00:00
ROMANIA  -  COASTA DE FILDES / Nou inceput pentru tricolori

Tricolorii joaca azi in Franta contra reprezentativei Coastei de Fildes, intr-un amical de la ora 19:00, in direct pe TVR 2

Meciul din aceasta seara reprezinta practic demararea pregatirilor pentru preliminariile CE 2008. Dupa trei turnee finale ratate consecutiv, generatia lui Mutu si Chivu se afla la ora adevarului, partida fiind transmisa in direct pe TVR 2, de la ora 19:00.

"Nu ma mai preocupa faptul ca nu suntem prezenti la Cupa Mondiala. De acum inainte, gandurile mele se indreapta numai catre Campionatul European din 2008", a sunat una dintre declaratiile facute de selectionerul Victor Piturca la cateva zile dupa incheierea preliminariilor pentru CM din Germania.

STRATEGIE. De altfel, tehnicianul primei reprezentative a si avut mai multe discutii cu oficialii FRF, carora le-a cerut sa asigure nationalei cat mai multe meciuri de verificare inaintea preliminariilor care vor incepe in toamna anului viitor. Primul test este cel de astazi, contra nationalei Coastei de Fildes, care, fiind calificata la CM 2006, se afla intr-un stagiu de pregatire in Europa. "Drogba, Dindane, Toure, Kalou sunt doar cateva nume care evolueaza la unele dintre cele mai mari echipe ale Europei. Aceasta constelatie de talente, care aduce un pic cu Real Madrid, ar trebui sa faca din nationala «elefantilor» un adversar de temut pentru oricine, insa recentele preliminarii au aratat ca grupul nu este sudat", a scris ieri cotidianul ivorian Le Nouveau Reveil. Partida, care se va disputa azi la Le Mans, va reprezenta o premiera absoluta, cele doua selectionate neintalnindu-se vreodata pana in prezent.

AMANAT?
Dupa ce se parea ca amicalul cu Nigeria, programat initial sa aiba loc miercuri, in Franta, ar fi picat definitiv, Cristian Bivolaru a declarat ieri ca este posibil ca meciul sa se dispute totusi la Bucuresti. "Cert este ca n-a cazut chiar totul, asa ca poate vom reusi sa avem acelasi adversar. In momentul in care se vor stabili ora si locatia se va da un comunicat oficial", a mentionat Bivolaru.

AMICALE
Argentina - Anglia, Franta - Germania si Olanda - Italia tin capul de afis al intalnirilor amicale din week-end. In afara de aceste trei confruntari, azi se mai joaca alte partide: Coreea - Suedia, Finlanda - Estonia, Iran - Togo, Belarus - Letonia, Bulgaria - Georgia, Liechtenstein - Macedonia, Scotia - SUA, EAU - Brazilia si Portugalia - Croatia. Maine se joaca: Africa de Sud - Senegal, China - Serbia si Ecuador - Polonia.
×
Subiecte în articol: sport