x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romania - Moldova 2-0 / Semnal de alarma

Romania - Moldova 2-0 / Semnal de alarma

de Vicentiu Neagoe    |    09 Feb 2007   •   00:00
Romania  -  Moldova 2-0 / Semnal de alarma

Selectionata lui Victor Piturca a invins Moldova cu 2-0, dar jocul lui Mutu si compania a lasat mult de dorit. Acesta a fost ultimul meci pe Stadionul National, arena din Complexul "Lia Manoliu" urmand a fi demolata.

Vremea frumoasa, pretul destul de mic al tichetelor de intrare si, nu in ultimul rand, victoria din ultimul amical cu Spania, scor 1-0, nu au fost argumente destul de convingatoare pentru suporterii din Bucuresti pentru a se inghesui la stadionul ce in scurt timp va fi demolat. Doar cateva mii au vrut sa vada pe viu ultimul meci amical al Romaniei inaintea confruntarii cu Olanda, de la 24 martie.

GREU. Capitanul echipei noastre, Adrian Mutu, a spus ca, daca jucam cu Italia, asa cum era programat initial, altul ar fi fost jocul reprezentativei noastre. "Rezultatul acestui meci nu este relevant. A fost doar o partida de verificare cu caracter amical. Sunt sigur ca, daca am fi jucat cu Italia, ne-am fi prezentat in cu totul alt mod", a spus atacantul Fiorentinei. Presedintele FRF, Mircea Sandu, considera ca partida cu Moldova a fost un test util. "A fost un meci benefic si un test folositor, pentru ca nationala nu mai jucase de mult timp. Moldova este o echipa care ne-a pus probleme", a declarat "Nasu’". De partea cealalta, atacantul lui CFR Cluj si al nationalei Moldovei, Viorel Frunza, a declarat dupa meci: "Nationala Romaniei si-a facut datoria pe teren, dar pentru a invinge Olanda trebuie sa munceasca mult mai mult. Acum au jucat asa cum le-am permis noi".

HUIDUIELI. Jocul anost si lipsit de faze de poarta al nationalei Romaniei a fost taxat destul de dur de spectatorii prezenti la meci. Victor Piturca s-a aratat dezamagit de numarul scazut de spectatori, dar si de huiduielile la adresa jucatorilor sai. "Voiam sa fie mult mai multa lume la stadion, pentru ca era ultimul meci inainte de partida cu Olanda. Nu inteleg de ce au fost huiduiti fotbalistii, pentru ca pana la urma a fost o victorie", a spus Piti. "Nu acestia sunt suporterii echipei noastre nationale. O mana de huligani nu reprezinta majoritatea suporterilor", a spus Dumitru Dragomir.

OLANDA, IN FORTA
DE TEMUT. Desi fara multi titulari, olandezii au spulberat Rusia
Adversara Romaniei in urmatorul meci din preliminariile CE 2008, Olanda, a invins cu 4-1 selectionata Rusiei intr-o partida amicala disputata miercuri seara pe "Amsterdam Arena". Victoria echipei conduse de Marco van Basten s-a conturat in ultimele 22 de minute, atunci cand batavii au marcat prin Babel (’68), Sneidjer (’71), Mathijsen (’80) si Van der Vaart (’89 - pen.). Golul formatiei ex-sovietice a fost marcat de Bistrov (’71). Portocala mecanica a fost lipsita de aportul mai multor titulari, printre care portarul Van der Sar, fundasii Ooijer si Schaars, dar si atacantii Van Persie si Arien Robben. Celelalte adversare ale Romaniei au disputat si ele meciuri amicale, incheiate cu urmatoarele rezultate: Cipru - Bulgaria 0-3, Slovenia - Estonia 1-0, Albania - Macedonia 0-1, Iran - Belarus 2-2 si Luxemburg - Gambia 2-1.

IN URNA A DOUA
Selectionata de tineret a Romaniei se afla in a doua urna valorica la tragerea la sorti a grupelor de calificare ale CE "Under" 21, editia 2007-2009, care se va desfasura la 13 februarie la Stockholm. Cele 51 de tari participante au fost impartite in cinci grupe valorice, criteriile de departajare facandu-se in functie de rezultatele inregistrate in preliminariile CE din editiile 2004-2006 si 2006-2007. Reprezentativa noastra se afla in urna a doua, alaturi de Rusia, Anglia, Croatia, Israel, Elvetia, Ungaria, Ucraina, Slovacia si Slovenia. Din partea FRF, la tragerea la sorti vor participa directorul departamentului Relatii Internationale, Florin Prunea, si antrenorul reprezentativei de tineret, Emil Sandoi. Vor fi zece grupe, dintre care noua a cate cinci echipe si una cu sase, aceasta fiind grupa 1. Se va juca sistem campionat, fiecare cu fiecare, castigatoarele grupelor si cele mai bune patru echipe clasate pe locul 2 se vor califica pentru baraj. Meciurile din grupe se vor juca la 2/3 iunie, 5/6 iunie, 8/9 septembrie, 11/12 septembrie, 13/14 octombrie, 16/17 noiembrie in 2007, si 6/7 septembrie si 9/10 septembrie in 2008.
×
Subiecte în articol: sport meci