x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romănia - Olanda: Piţurcă sună adunarea

Romănia - Olanda: Piţurcă sună adunarea

de Mihai Igirosanu    |    09 Oct 2007   •   00:00
Romănia  -  Olanda: Piţurcă sună adunarea
Sursa foto: Christian Silva/

Lotul reprezentativ s-a reunit ieri la Casa Fotbalului, iar in jurul după-amiezii a ajuns la Hotelul Rex din Mamaia, acolo unde este stabilit cartierul general. De la reunire au lipsit doar Adrian Mutu şi Paul Codrea, care au jucat ieri in Serie A. • Cristi Chivu: "Voi putea să joc sămbătă"

Euro 2008 / România Olanda LIVE VIDEO

    Cronica meciului de la 21:45

Lotul reprezentativ s-a reunit ieri la Casa Fotbalului, iar in jurul după-amiezii a ajuns la Hotelul Rex din Mamaia, acolo unde este stabilit cartierul general. De la reunire au lipsit doar Adrian Mutu şi Paul Codrea, care au jucat ieri in Serie A.

Selecţionerul Victor Piţurcă a dezvăluit ieri că jucătorii care au ridicat probleme medicale in acest week-end, căpitanul Cristian Chivu şi stoperul Gabriel Tamaş au doar accidentări minore şi vor evolua in partida de sămbătă seara, de la ora 20:15, de la Constanţa. Piţurcă a vorbit şi despre neconvocarea lui Dorinel Munteanu: "Am discutat cu el. Ne-a ajutat enorm şi in campania trecută şi acum, dar consider că nu mai poate face faţă din punct de vedere fizic la acest nivel şi nu aş vrea să-l expun acum, la sfărşitul carierei, să termine cu un joc mai puţin reuşit. Dacă la ultimul meci, cu Albania, vom fi aproape calificaţi, aş vrea să-l chem, să joace şi să-şi facă retragerea la naţională".

 

ANALIZĂ. "Cu Olanda nu e meci decisiv. Chiar dacă vom căştiga, depinde şi ce va face Bulgaria in Albania. Ar fi foarte importantă victoria, şansele noastre ar creşte considerabil, cam la 90%. Dacă facem egal sau pierdem, suntem obligaţi să nu pierdem in Bulgaria. Ne-am mulţumi cu victoria, dar se poate intămpla orice. Albania a incurcat Bulgaria in deplasare şi acum se mai poate intămpla", a declarat selecţionerul Piţurcă.

 

ADVERSAR. "S-ar putea să se incheie conturile acum sau să se joace pănă la final soarta cali­ficării. Bulgaria are un avantaj mare prin faptul că stă in primul meci, pe cănd Albania joacă in Slovenia. Apoi, căpitanul alba­ne­zilor, Cana, e suspendat. Psihic, imaginaţi-vă că dacă noi am căştiga cu Olanda, pentru bulgari ar fi considerată inchisă această calificare", mai crede Piţurcă. Despre linia dreap­tă pentru calificare, selec­ţio­nerul a spus: "Ştim cu toţii că avem nevoie de victorie cu Olanda, dar ştim că e foarte dificil să invingi un asemenea adversar. Momentul actual poate nu e foarte bun, avem destui accidentaţi, poate nici forma unor jucători sau echipe nu e la nivelul dorit, dar cred că echipa naţională este cu totul altceva, motivaţia este alta şi se joacă la cel mai inalt nivel".

 

 

Lotul pentru Olanda şi Luxemburg

Portari: Bogdan Lobonţ (Dinamo), Marius Popa (Poli Timişoara); fundaşi: George Ogăraru (Ajax Amsterdam), Petre Marin (Steaua), Gabriel Tamaş (Auxerre), Dorin Goian (Steaua), Cristi Chivu (Inter Milano), Marius Constantin (Rapid), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Ştefan Radu (Dinamo); mijlocaşi: Ovidiu Petre (Steaua), Andrei Mărgăritescu (Dinamo), Sorin Paraschiv

(Rimini), Adrian Cristea (Dinamo), Nicolae Dică (Steaua), Paul Codrea (Siena), Bănel Nicoliţă (Steaua); atacanţi: Gigel Bucur (Poli Timişoara), Adrian Mutu (Fiorentina), Florin Bratu (Dinamo), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Daniel Niculae (Auxerre).

 

Ogăraru revine după 2 ani şi jumătate

Revenit pentru prima oară, din 2005, de la meciul Romănia - Olanda (0-2), la o acţiune a echi­pei naţionale, fundaşul Ajaxului, ex-stelistul George Ogăraru (foto), a spus: "Dacă voi juca, sper să evoluez bine şi să confirm aşteptările tuturor. Aşteptam să vin la naţională. E foarte greu şi pentru noi, şi pentru olandezi, e un meci decisiv şi trebuie să-l căştigăm. Da, am discutat cu colegii olandezi care vin la naţio­nala lor. Dacă pănă acum erau relaxaţi, după ce au aflat că am fost convocat, am tot vorbit despre acest meci. Absenţii lor sunt titulari, dar vor fi inocuiţi de alţii la fel de valoroşi. Ştim unde joacă Seedorf şi ce fel de jucător e. In atac au destule soluţii pentru a-l inlocui pe Van Persie". In glumă, jucătorul s-a referit şi la următoarele selecţii. "Aş vrea să-i intălnim de multe ori pe olandezi, pentru că vreau să-l prind din urmă pe Dorinel Munteanu".

 

 

Lucescu cere motivaţie şi entuziasm

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu (foto), este de părere că selecţionata Romăniei trebuie să fie motivată la maximum pentru a putea invinge Olanda: "Acest meci este unul capital, iar jucătorii şi antrenorii ştiu asta. Important este căt de bine sunt pregătiţi jucătorii, ce stare de spirit au. Motivaţia trebuie să fie extraordinară, la fel şi entuziasmul".

 

 

Dorinel Munteanu: "A venit vremea să mă retrag"

Veteranul şi liderul selec­ţiilor, Dorinel Munteanu, 39 de ani, 134 de prezenţe, a decis să renunţe la echipa naţională. "Nu e nici o supărare că nu am fost convocat, poate nu era bineve­nită pentru unii. Consider că a venit momentul să mă retrag", a zis antrenorul lui FC Vaslui.

 

 

Citiţi şi Cristi Chivu: "Voi putea să joc sămbătă"

 

 

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport olanda