x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport S-a luat decizia?

S-a luat decizia?

03 Noi 2004   •   00:00

Conform unei stiri gazduite ieri de celebrul canal de stiri CNN, suspendarea pe care Federatia engleza o va da lui Adrian Mutu este de 9 luni. Impresarii Victor Becali si Gica Popescu au negat informatia canalului american, sustinand ca decizia se va pronunta abia maine.

DELIA GOMOESCU

Sunday Mirror a publicat duminica un interviu cu Adrian Mutu, in care jucatorul roman spunea ca se gandeste sa se lase de fotbal si acuza clubul Chelsea ca i-a distrus cariera. Luni seara, la mai bine de 24 de ore dupa ce aceste afirmatii au aparut in presa britanica, avocatii "Briliantului" au dat publicitatii un comunicat in care dezmint declaratiile, adaugand ca in nici un moment nu s-a pus problema retragerii si ca Mutu va lupta sa revina pe teren la cel mai inalt nivel. Atacantul roman ar trebui sa afle pana maine cat timp va sta departe de gazon, dupa ce FA va anunta verdictul in cazul sau.

DEZMINTIRE. "Domnul Mutu va accepta orice decizie a FA si, in cazul in care va fi suspendat, va lupta din greu pentru a redeveni un jucator puternic, la cel mai inalt nivel posibil. Domnul Mutu iubeste fotbalul - este viata sa - si nu intentioneaza sa renunte la acest sport", se precizeaza in comunicat. In plus, avocatul Graham Atkins, de la firma Campbell Hooper, care il reprezinta pe fotbalistul roman, sustine ca a primit indicatii pentru a demara actiuni legale "impotriva catorva publicatii", ca urmare a articolelor aparute in legatura cu acest caz. "Informatiile potrivit carora el ar fi consumat respectiva substanta inaintea jocurilor sau ar fi evoluat sub influenta ei sunt false. La fel si cele in care se vorbeste despre critici la adresa clubului Chelsea sau cele in care se sustine ca ar putea renunta la fotbal", se mentioneaza in comunicat.

SCUZE. Mutu spune ca ii pare rau ca a luat droguri si isi cere scuze tuturor pentru acest lucru. "Clientul nostru regreta faptul ca a consumat substante interzise. Desi crede si recunoaste ca gestul sau a fost inacceptabil, el sustine ca in acel moment a avut grave probleme personale. El isi cere scuze tuturor celor implicati in acest caz si suporterilor echipei Chelsea. Desi este contrariat de atitudinea clubului in acest caz, el nu doreste sa discute despre aceasta problema in mod public", se arata in comunicat.

PROGRESE
Avocatii lui Mutu precizeaza ca jucatorul se afla pe drumul cel bun, el facand mari progrese in incercarea de a trece peste problemele pe care le are. "Din fericire, cu excelentul sprijin al FA, al PFA si al lui Peter Kay, de la Sporting Chance Clinic, domnul Mutu a facut progrese semnificative in a-si depasi problemele. El regreta faptul ca nu a cautat mai devreme sprijin de specialitate".

VERDICT
Dupa mai bine de doua saptamani de asteptare, Adi Mutu va afla maine verdictul Federatiei Engleze. Potrivit regulamentelor, atacantul roman ar putea primi intre 6 luni si doi ani de suspendare. In functie de ceea ce vor decide oficialii FA, jucatorul roman va putea sa-si faca planuri de viitor. Impresarul Victor Becali pleaca in aceasta dupa-amiaza la Londra, pentru a fi alaturi de Mutu.

×
Subiecte în articol: sport mutu