x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Să jucăm agresiv!"

"Să jucăm agresiv!"

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    12 Aug 2008   •   00:00
"Să jucăm agresiv!"

GALATASARAY – STEAUA  l  Roş-albaştrii ajung azi la Istanbul
Roş-albaştrii vor pleca în această dimineaţă spre Istanbul, acolo unde mîine seară, de la ora 21:15, în direct pe Antena 1, vor disputa prima manşă a "dublei" cu Galatasaray din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.



GALATASARAY – STEAUA  l  Roş-albaştrii ajung azi la Istanbul
Roş-albaştrii vor pleca în această dimineaţă spre Istanbul, acolo unde mîine seară, de la ora 21:15, în direct pe Antena 1, vor disputa prima manşă a "dublei" cu Galatasaray din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Trupa pregătită de Marius Lăcătuş a intrat ieri, la ora 13:30, în semicantonament la stadionul din Bulevardul Ghencea, iar de la ora 18:00 va susţine un antrenament tehnico-tactic. Astăzi, la ora 11:00, steliştii vor pleca la Istanbul, unde se vor caza la Hotelul Conrad Hilton. De la ora 20:00, Lăcătuş va susţine o conferinţă de presă, iar de la ora 20:30 va avea loc antrenamentul oficial al Stelei pe Stadionul Ali Sami Yen. Delegaţia vicecampioanei României va pleca direct spre Bucureşti imediat după încheierea confruntării cu campioana Turciei.

INTENŢIE. Căpitanul Stelei, Mirel Rădoi, a încercat să transmită un mesaj coechipierilor cu 48 de ore înaintea meciului de pe malurile Bosforului. "Trebuie să schimbăm ceva în meciul cu Galatasaray. Nu am jucat bine la Iaşi şi ne-a fost greu cu Poli, deşi am cîştigat, dar cu Galata o să fie mult mai greu. Trebuie să jucăm mai agresiv! Nu mă sperie atmosfera de la Istanbul, un fotbalist profesionist trebuie să joace bine în orice condiţii", a spus Rădoi. Anunţat ca titular în Turcia, Nicoliţă a primit ajutorul lui Rădoi: "Trebuie să-l sprijinim toţi pe Bănel. Să nu uităm că a fost motorul echipei!".

Joacă Lincoln şi Kewell

Deşi se părea că Galatasaray va aborda întîlnirea de mîine seară cu Steaua fără numeroase nume grele, lucrurile încep să se regleze pentru echipa pregătită de germanul Michael Skibbe. Anunţat iniţial ca accidentat, brazilianul Lincoln (foto) este refăcut şi va apărea în primul "11". Din cîte se pare, alături de tehnicul sud-american în linia de mijloc ar putea apărea şi australianul Harry Kewell, achiziţionat recent de la Liverpool. Absenţii cerţi ai turcilor vor fi atacantul Umit Karan, suedezul Linderoth, mijlocaşul Emre Gungor, fundaşul Ugur Ucar, dar şi portarul italian Morgan De Sanctis. În aceste condiţii, Galatasaray ar putea aborda meciul cu următorul "11": Aykut – Sabri, Fernando Meira, Servet, Hakan Balta – Kewell, Mehmet Topal, Lincoln, Hasan Şaş, Arda Turan – Nonda.

Sfaturi

Antrenorul care a cîştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1986, la Sevilla, Emeric Ienei, a declarat ieri: "Steaua nu trebuie să se teamă de campioana Turciei. Important e să nu primească gol la Istanbul. Am citit şi eu că se pregăteşte o tactică ceva mai defensivă. Asta e bine, numai să nu stăm în jumătatea noastră. Trebuie să-i împingem aproape de poarta lor şi să presăm încontinuu. Dacă vor sta aproape de poarta lui Zapata vor risca mult. Pot apărea cornere, lovituri libere, iar asta nu va fi deloc în avantajul nostru".

×
Subiecte în articol: sport