x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sabalenka și Sakkari au câștigat meciurile de deschidere la WTA Finals

Sabalenka și Sakkari au câștigat meciurile de deschidere la WTA Finals

01 Noi 2022   •   11:00
Sabalenka și Sakkari au câștigat meciurile de deschidere la WTA Finals

Aryna Sabalenka a învins-o pe Ons Jabeur, numărul doi mondial, cu 3-6, 7-6(5), 7-5, luni, în finala WTA de la Fort Worth, Texas, în timp ce Maria Sakkari a trecut de Jessica Pegula pentru a răzbuna înfrângerea suferită în fața americancei, în finala de la Guadalajara, în urmă cu opt zile.

Sakkari a trecut cu 7-6(6), 7-6(4) de Pegula, numărul trei mondial, pentru a înregistra prima sa victorie în fața unei adversare din top cinci în acest an și pentru a se alătura Sabalenkăi ca primele lidere în gupă.

În finala WTA participă opt jucătoare împărțite în două grupe, primele două clasate urmând să se califice în semifinale.

În cealaltă grupă se află Iga Swiatek, Coco Gauff, Carolina Garcia și Daria Kasatkina.

Sabalenka, numărul șapte mondial, părea că va pierde meciul din primul tur, fiind condusă cu 2-4 în decisiv, dar a reușit să încheie meciul în două ore și jumătate.

„Cumva, un alt miracol s-a întâmplat pentru mine și am reușit să câștig acest meci", a declarat ea.

Tunisianca Jabeur, finalistă la Wimbledon și la US Open în acest an a fost la două puncte de victorie, atunci când a condus cu 5-3 în tiebreak-ul setului doi și la un punct distanță de un avantaj de 5-2 în setul trei.

Sabalenka a reușit un break la zero în debutul setului secund având un avantaj de 4-1, însă Jabeur a revenit și a dus setul în tiebreak, unde a câștigat patru puncte consecutive pentru a duce meciul în set decisiv.

În primul meci de simplu al zilei, Sakkari, care a ajuns în semifinalele finalei de anul trecut, a jucat mai agresiv decât în ultimul său meci cu Pegula.

Primul set a durat 71 de minute - cu un minut mai mult decât întreaga lor finală de la Guadalajara - iar Sakkari și-a asigurat victoria la a treia minge de set din tiebreak.

Grecoaica a luat un avans de 3-0 în setul al doilea, înainte ca Pegula să revină, salvând câteva mingi demeci și menținându-și serviciul pentru a forța un alt tiebreak. Cu toate acestea, ea nu a reușit să trimită meciul într-un set decisiv.

"Nu este niciodată ușor împotriva lui Jess. Este o jucătoare extraordinară, este foarte încrezătoare în acest moment", a declarat Sakkari, numărul cinci mondial. "Știam că va fi extrem de greu, dar am luptat din greu și am avut încredere în jocul meu".

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tenis