x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Safin - Hewitt, soc in ultimul act

Safin - Hewitt, soc in ultimul act

28 Ian 2005   •   00:00

Cei 15.000 de fani australieni prezenti ieri-dimineata pe "Rod Laver Arena" au ovationat calificarea in finala a compatriotului lor, Leyton Hewitt, care l-a eliminat pe americalul Andy Roddick, cu scorul de 3-6, 7-6 (3), 7-6 (4), 6-1, dupa aproximativ trei ore de joc.

LUPTATOR. Uluitoarea capacitate de efort a lui Leyton Hewitt a anulat gabaritul si forta superioara a lui Roddick
PREMIERA. Hewitt a scris ieri si istorie la Melbourne. El a devenit primul jucator australian care reuseste, dupa 17 ani, calificarea in ultimul act al puternicului turneu de la Antipozi. Precedentul fusese realizat in 1988 de legendarul Pat Cash. Performanta lui Hewitt vine tocmai cu prilejul centenarului primului Grand Slam al anului.

DUEL. Desi a servit 31 de asi, fata de doar 14 ai adversarului, americanul Roddick (favorit nr. 2) s-a recunoscut invins de incredibila putere de lupta a lui Hewitt (favorit nr. 3). In vizibil dezavantaj din punct de vedere al fortei, australianul a alergat enorm, ca de obicei, nerenuntand la nici o minge. Dupa ce pierduse clar primul set, Leyton a izbandit in doua tie-break-uri, pentru ca al patrulea set sa nu fie decat o formalitate.

FINALA. Ultimul act, care va avea loc duminica, va reprezenta a 11-a confruntare dintre rusul Marat Safin si australianul Leyton Hewitt. Pana acum, scorul partidelor dintre cei doi este egal, 5-5. (Mihai Igirosanu)

AZI E FINALA FEMININA
In aceasta dimineata, la Melbourne este programata finala feminina a turneului de la Antipozi. In ultimul act, pe arena "Rod Laver" se vor infrunta americancele Serena Williams si Lindsay Davenport. In confruntarile directe, Serena are un avantaj zdrobitor, conducand cu 9-4.

Cu toate acestea, Davenport are avantajul ultimelor doua succese repurtate in meciurile cu mezina familiei Williams.

In jocurile disputate cu prilejul turneelor de Grand Slam, Serena a repurtat trei succese, fata de doar unul reusit de Lindsay.
×
Subiecte în articol: sport hewitt