x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sanctiuni urgente

Sanctiuni urgente

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    25 Oct 2005   •   00:00
Sanctiuni urgente

In urma incidentelor grave petrecute duminica seara in timpul partidei Rapid - Steaua, Comisia de Disciplina a FRF, prezidata de Doru Viorel Ursu, s-a intrunit ieri in regim de urgenta.

In urma incidentelor grave petrecute la meciul Rapid - Steaua, Comisia de Disciplina a FRF a hotarat ca ambele formatii sa dispute urmatoarele doua jocuri de pe teren propriu cu portile inchise.

Meciul a fost unul dintre cele mai urate derby-uri vazute vreodata si a fost intrerupt de foarte multe ori din cauza obiectelor aruncate din tribune. Arbitrul Alexandru Tudor a vrut chiar sa suspende partida. A fost nevoie de interventia telefonica a presedintelui Dumitru Dragomir pentru ca meciul sa continue, la final fiind aratate noua minute de prelungire.

DUR. Ieri, Comisia de Disciplina a FRF a decis ca Rapid si Steaua sa dispute cate doua meciuri cu portile inchise, ca urmare a incidentelor provocate de suporterii celor doua formatii. De asemenea, s-a stabilit ca ambele grupari sa fie amendate cu suma de 2.600 de euro. In urma acestei decizii, Steaua va disputa cu portile inchise partidele cu Gloria, din etapa a 11-a, si Sportul Studentesc, din etapa a 13-a, in timp ce Rapid va juca fara spectatori meciurile cu CFR Cluj, din runda a 13-a, si Jiul Petrosani, ultima etapa a turului. La sedinta Comisiei de Disciplina au participat si arbitrul meciului Rapid - Steaua, Alexandru Tudor, si observatorul meciului, secretarul general al LPF, Valentin Alexandru. MASURI. Primul care a parasit sala de sedinta a fost Alexandru Tudor. "La noi se iau masuri doar cand se intampla ceva grav. Am intrerupt meciul pentru ca mi-era teama ca jucatorii sa nu pateasca ceva. Putea sa inceapa un adevarat razboi pe strazi dupa meci."

SCUIPATI
In minutul 29 al partidei, George Ogararu a iesit la marginea terenului pentru a-si lega sireturile. Cum operatiunea s-a prelungit, Viorel Sandu, arbitrul de rezerva, l-a scos in afara suprafetei de joc. Fundasul stelist s-a dus apoi la mijlocul terenului, pentru a reintra in joc. "Centralul" Tudor nu l-a observat, Ogararu fiind nevoit sa astepte aproape doua minute. In acest timp, el a trebuit sa suporte o ploaie de scuipati ce s-a abatut asupra lui de la spectatorii aflati la tribuna oficiala, sub ochii presedintelui Basescu si ai vicepremierului Copos. Pe perioada absentei lui de pe gazon, Nicolita a incasat cartonasul rosu, abia atunci fiindu-i permisa reintrarea pe teren lui Ogararu. Scuipatii au continuat si asupra bancii de rezerve. Si Cristea a fost "plouat", dar cu un pahar de suc aruncat din tribuna.

VANDALISM
Rapid si Steaua au remis ieri comunicate de presa, acuzandu-se reciproc. Pe site-ul oficial al giulestenilor se noteaza: "Mai mult de 1.000 de scaune rupte (multe dintre ele ajunse apoi in teren), automobilul Fiat, expus pe pista stadionului, distrus, grupurile sanitare din incinta peluzei vandalizate de-a dreptul, peretii de la caile de acces in peluza, distrusi si ei. Stadionul Stelei ar trebui suspendat vreo doi ani de aici incolo". Steaua a contraatacat: "La fiecare meci al Rapidului se scuipa regulat si se arunca pe gazon, spre jucatorii si antrenorii adversi, brichete, monede, pietre sau alte obiecte contondente, fara ca organizatorii sa se sesizeze. Moderna arena din Giulesti risca sa devina un stadion cu grad mare de risc, facand o antireclama forurilor conducatoare ale fotbalului romanesc si echipei nationale".

RADOI PIERDE SAMPDORIA
Faultat grosolan de rapidistul Rada, capitanul Stelei, Mirel Radoi (foto centru), are foarte putine sanse de a juca in meciul cu Sampdoria, de la Genova, din 3 noiembrie, in etapa a doua din grupa Cupei UEFA. Imediat dupa meciul din Giulesti, Mirel Radoi a fost dus la spital, unde i s-a aplicat o atela gipsata la glezna, iar un prim diagnostic al medicilor este entorsa de gradul doi. In cateva zile, el va fi supus unui examen RMN, care va stabili daca i-au fost afectate sau nu ligamentele gleznei. In urma acestui control se va stabili exact si cat va trebui sa stea pe margine capitanul Stelei.
×
Subiecte în articol: sport