x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Satui de tepele lui Becali

Satui de tepele lui Becali

26 Ian 2005   •   00:00

Presa din Turcia dezvaluie ca echipa antrenata de Gica Hagi nu mai agreeaza jucatori romani, din cauza apropierilor acestora cu impresarul Ioan Becali.

FLORIN GONGU

ANTIPATIZAT. Dupa ce si-a construit, in Turcia, imaginea pe seama lui Gica Hagi, acum Ioan Becali este hulit de otomani
Cel mai mediatizat fotbalist roman in aceasta iarna este, fara indoiala, Mihaita Plesan, de la Universitatea Craiova. Dorit cu insistenta de Steaua, care a oferit 1,5 milioane de dolari, olteanul a ramas pe loc, blocat fiind de impresarii lui, Ioan Becali si Gica Popescu. Dinel Staicu, patronul Universitatii, a anuntat ca Plesan va pleca doar in strainatate. Mai cu seama ca Gica Hagi l-ar fi dorit pe mijlocas la Galatasaray. Cu toate acestea, a surprins ca transferul nu a fost perfectat, Hagi intrand din acest motiv in conflict cu conducerea clubului. Misterul esecului tratativelor a fost dezlegat de presa turca.

URA. In editia de ieri a cotidianului Hurriyet se scrie: "Persoana care i-a racit atat de mult pe galben-rosii de romani si chiar i-a adus in situatia sa ii urasca este Giovanni Becali. Fostul impresar al lui Hagi si al lui Popescu a pacalit gruparea Galatasaray la toate transferurile anterioare. A facut apel la UEFA, in urma cu doi ani, cand Hagi si Popescu s-au despartit de Galatasaray, pentru ca gruparea sa ii plateasca lui Hagi restanta de 1,5 milioane de dolari si lui Popescu pe cea de 750.000 de dolari. Conducerea a avut multe dureri de cap din cauza acestei probleme si a fost nevoita sa se zbata luni intregi".

"HOT". De asemenea, conform sursei, Ioan Becali ar fi incasat un comision de 538.000 de dolari pentru transferurile lui Florin Bratu si Ovidiu Petre la Galatasaray. "Impresarul roman a amenintat conducerea clubului ca, daca nu plateste sumele pe care cei doi fotbalisti ar fi trebuit sa le primeasca, va face apel la UEFA. «Tu oricum ne-ai tras teapa pana acum! Nu ne poti ameninta», i-a raspuns presedintele Ozhan Canaydin. Impresarul a dat inapoi si nu a mai facut apel la UEFA. Se pare ca presedintele Canaydin le-a spus apropiatilor sai ca Becali este «hot». Cel mai important motiv pentru care Plesan nu a fost transferat la Galatasaray este faptul ca jucatorul e impresariat de Becali si ca Hagi este prieten apropiat cu Becali", scrie Hurriyet.

NU CREDE
Becali nu crede ca a fost facut "hot" de presedintele Ozhan Canaydin: "Putea sa-mi zica in fata. Stie toata lumea ce credibilitate are presa din Turcia. Eu cu presedintele Canaydin sunt in relatii foarte bune. Cand a venit la Bucuresti, l-am luat cu Rolls-Royce-ul meu de la aeroport, i-am pus sticla de whisky in Rolls-Royce, l-am plimbat prin oras, i-am oferit si o cina copioasa". In privinta situatiei lui Ovidiu Petre, Becali a afirmat: "O sa-i gasim o echipa, pentru ca acolo nu mai e dorit. Deocamdata nu pot spune ce oferte avem pentru el".

IOAN BECALI O DA PE MIRCEA LUCESCU
"Galata mi-a dat comisioane de 3-4 milioane de dolari, dar nu cred ca din cauza asta au ei datorii acum de 70-80 de milioane. Nu este adevarat ca am pacalit clubul. Cu mine au avut de castigat. Hagi a venit gratis si s-a vazut ce a facut acolo, Adrian Ilie a fost luat cu 1,2 milioane si a fost vandut cu 7-8, cu Gica Popescu si cu Filipescu au castigat din nou, iar in transferul lui Radu Niculescu nu am fost implicat, a fost afacerea lui Lucescu. Pe Viorel Moldovan l-am dus la Florya, dar au refuzat sa-l cumpere de la Fenerbahce. Costa 4 milioane, asa ca au preferat sa dea o gramada de bani pe Jardel", a spus Becali. Procuratorul a afirmat ca este adevarat ca a avut un proces cu gruparea turca: "A fost un proces acum cativa ani, pentru ca Hagi, Popescu si Balint aveau de primit bani. Eu, ca reprezentant al lor, m-am adresat Curtii de Justitie de la Nyon, care mi-a dat dreptate. Judecatorul a dispus ca suma pe care o aveau de primit cei trei, cam 2,8 milioane de dolari, sa fie oprita din cele 7-8 milioane de dolari pe care UEFA trebuia sa o plateasca Galatei pentru participarea in Champions League. Asa au ajuns banii la jucatori", a precizat Ioan Becali. El a adaugat ca la situatia actuala a romanilor de la Galatasaray a contribuit si Mircea Lucescu: "Probabil ca si declaratiile defaimatoare ale lui la adresa fotbalului turc au contribuit. Cert e ca turcilor nu le plac astfel de declaratii".

BENEFICIU
Ioan Becali sustine ca nu el este vinovat de faptul ca Galatasaray nu mai vrea sa transfere jucatori romani. "Fatih Terim a luat ce era mai bun din fotbalul romanesc, adica pe Tamas, pe Bratu si pe Petre. Dar cei trei n-au mai avut timp sa se integreze. Insa chiar si asa, cei din conducerea Galatei nu au iesit in pierdere. De pe urma lui Tamas au castigat, la Bratu si-au scos banii, si nici cu Petre nu vor pierde. Faptul ca Plesan nu mai este dorit la Galata nu este vina mea. Ei au vazut ca Hagi poate reconditiona jucatorii vechi ai echipei si au decis sa nu mai cheltuiasca alti bani, mai ales ca au datorii", a explicat procuratorul.
×