x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Scandal - Bodu, atacat de "Corleone"

Scandal - Bodu, atacat de "Corleone"

de Sorin Anghel    |    06 Oct 2005   •   00:00
Scandal - Bodu, atacat de "Corleone"

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu, este pus la zid de seful Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir.

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, il acuza pe presedintele ANAF, Sebastian Bodu, ca vrea sa desfiinteze fotbalul romanesc prin executarea silita a cluburilor care au datorii la stat.

DUR. "In loc sa-i ia pe altii din alte domenii, care au miliarde si miliarde de plata, ne-a luat pe noi. Sa ne execute silit, sa ne ia sireturile, ghetele, crampoanele... Sa ni le ia, ca noi suntem societati nonprofit, sa vedem ce dracu’ ne poate face. Bodu n-a stiut sa calculeze TVA la televizor, in fata omenirii, si vine acum si ne beleste pe noi, cei din fotbal. Platim si noi cat putem. Daca nu le esaloneaza, sa ne faca executare fortata si gata. Tocmai acum, cand am intrat si noi in grupele Cupei UEFA, vine Bodu sa faca valuri si sa desfiinteze fotbalul romanesc", a spus Dragomir.

GEST. Presedintele ANAF, Sebastian Bodu, a afirmat ca gruparile de fotbal trebuie sa plateasca obligatiile restante la bugetul de stat in urmatoarele trei saptamani. In caz contrar, vor fi aplicate normele Codului de Procedura Fiscala si vor raspunde pentru datoriile acumulate de vechile grupari.

PRETENTIE. Intrebat daca e normal ca noile societati care administreaza cluburile sa plateasca datoriile efectuate de fostele conduceri, presedintele LPF a raspuns: "Dom’le, toata lumea trebuie sa plateasca, dar sa plateasca toti. Nu sa faca la altii numai facilitati si pe noi sa ne curete. Pai, facilitati la Patriciu, la Petrom, la Apa Nova, facilitati peste tot, dar cand e vorba pentru astia care sufera, vin astia sa ne execute. Sa ne execute, dom’le si gata".

OPINIE
Dragomir sustine ca fotbalul nu se poate vinde precum fabricile, si tocmai de aceea actuala guvernare vrea sa il desfiinteze. "E singurul domeniu de activitate din Romania care functioneaza, care e competitiv pe plan european, si tocmai pe asta vrea sa-l curete. La fel cum a fost curatata si gimnastica romaneasca. Asta nu se poate vinde cum s-au vandut fabricile si combinatele si s-au dat la fier vechi, si d’aia vrea sa nenoroceasca si fotbalul", a explicat Dragomir. Presedintele LPF a afirmat ca 12 din cele 16 cluburi din Divizia A au datorii la stat si risca sa fie executate silit. In replica, Sebastian Bodu a declarat: "Poate ca domnul Dragomir are dreptate si nu stiu sa calculez TVA sub presiunea unui talk-show, dar in ceea ce priveste cluburile de fotbal, nu am, deocamdata, ce sa calculez, fiindca dansii nu au inceput inca sa-si plateasca datoriile", a declarat presedintele ANAF.
×
Subiecte în articol: sport preşedintele bodu