x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Schumacher, pe lista neagra a tinerilor

Schumacher, pe lista neagra a tinerilor

12 Feb 2004   •   00:00

Cel mai titrat pilot de Formula 1 din istorie va avea o misiune grea in 2004, fiind la mare concurenta cu ambitiosii Montoya, Alonso si Raikkonen.

Mai sunt 25 de zile pana la prima cursa a sezonului 2004 de Formula 1, disputata pe circuitul "Albert Park", din Melbourne, Australia. Pulsul suporterilor a inceput deja sa creasca, dupa ce, in ultima vreme, tinerii piloti Juan Pablo Montoya (BMW Williams), Fernando Alonso (Renault) si Kimi Raikkonen (McLaren Mercedes) au dat de inteles ca il vor detrona pe sextuplul campion mondial Michael Schumacher (Ferrari). Posibilitatea urmaririi unui sezon palpitant, cum nu s-a mai vazut de cativa ani, este intarita de performantele pe care monoposturile BMW FW26 si Renault R24 le-au avut in ultimele teste, masinile conduse de Montoya si Alonso facand senzatie si uimind pe toata lumea.

Contract nou pentru "Dictator"
De partea cealalta, Schumacher, care si-a prelungit intelegerea cu scuderia italiana pana in 2007, a testat noul Ferrari F2004, cu care a obtinut rezultate foarte bune. De altfel, germanul a anuntat ca, in cazul in care va avea rezultate dezamagitoare anul acesta, ar putea renunta. Singurul dezamagit din cadrul "careului de asi" este finlandezul Kimi Raikkonen, care considera ca McLaren MP 4/19 pe care-l va conduce in acest sezon nu va putea tine trena competitorilor.

Juan Pablo Montoya
Temperamentalul pilot columbian este unul dintre favoritii la titlu, dupa ce s-a aflat in lupta pentru suprematie si anul trecut, cand a pierdut sansa de a deveni campion in penultima etapa. Palmaresul lui "Monty" (29 de ani) nu este impresionant, dar este recunoscut pentru talentul sau impresionant, ce aminteste de Ayrton Senna, regretatul triplu campion brazilian. Intrat in Fromula 1 in 2001, columbianul a acumulat, pana acum, in 50 de Mari Premii, 163 de puncte si 3 victorii. Dezavantajul sau este acela ca, din exces de zel, caleaza motoarele monopostului.

Michael Schumacher
Germanul in varsta de 35 de ani a participat, de-a lungul a 13 ani de activitate in "Marele Circ", in 196 de Grand Prix-uri, adjudecandu-si nu mai putin de 70, record absolut. Este cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1, cu sase titluri la activ, si detine, de asemenea, mai multe recorduri, printre care cele mai multe clasari pe podium (122), cele mai multe tururi rapide (55) sau cele mai multe puncte castigate (1.038). A declarat ca in acest sezon, considerat cel mai dificil din cariera sa, vrea sa obtina al saptelea titlu de campion mondial.

Kimi Raikonnen
"Finlandezul de gheata", cum este supranumit pilotul de 25 de ani, a debutat cu Sauber, in Australia, in 2001, cand s-a clasat al treilea, in urma lui Michael Schumacher si Juan Pablo Montoya. In anul urmator s-a mutat la McLaren, reusind in 2003 sa-l tina "in corzi" pe Schumacher pana in ultima etapa. Palmaresul sau include o singura victorie, anul trecut, in Malaiezia si 124 de puncte din 50 de participari in Marile Premii de Formula 1. Actualmente, desi este nemultumit de noul monopost pus la dispozit ie de McLaren, spera sa castige titlul mondial.

Fernando Alonso
Cel mai tanar castigator al unei curse de Formula 1 din istorie are doar doua sezoane de Formula 1, dar este considerat principalul urmas al lui Michael Schumacher in fruntea competitiei. Chiar pilotul german vede in spaniol principalul sau contracandidat la titlu. "Alonso va lupta pentru titlu in acest an. Va fi o disputa intre patru constructori. " Pilotul de 23 de ani are la activ 33 de curse, din care a obtinut 55 de puncte, a castigat "Hungaroring"-ul de anul trecut si a obtinut cei mai buni timpi in testele premergatoare acestui sezon. Ascari, primul dublu campion de F1
CATALIN FAINISI

×
Subiecte în articol: sport schumacher