x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Scotia - Pe urmele lui Prodan

Scotia - Pe urmele lui Prodan

de Ionut Paduraru    |    21 Dec 2006   •   00:00
Scotia - Pe urmele lui Prodan

Juniorul aradean Dumitru Copil va deveni al doilea fotbalist din Romania care va semna pentru o echipa din Scotia. Fostul component al echipei nationale Under 17 va juca de anul viitor la Celtic Glasgow.

Copilul Dumitru Copil semneaza cu Celtic Glasgow. Juniorul aradean Dumitru Copil va deveni al doilea fotbalist din Romania care va semna pentru o echipa din Scotia. Fostul component al echipei nationale Under 17 va juca de anul viitor la Celtic Glasgow.

Mijlocasul in varsta de 17 ani, legitimat la CS Atletico Arad, a fost remarcat de oficialii lui Celtic cu prilejul unui meci de juniori intre Romania si Scotia. In luna noiembrie, el a fost supus unor probe de joc, primind apoi aviz favorabil, iar la inceputul anului viitor va pleca in Scotia pentru a semna contractul. De transferul lui Dumitru Copil se mai aratasera interesate si alte doua cluburi britanice, Heart of Midlotian si Liverpool, unde mai fusese testat juniorul roman. "Mi-a placut foarte mult la Heart si am vrut mult sa merg acolo. Mi-a placut si la Liverpool, a fost frumos, dar mai mult mi-a placut la Heart. Pana la urma, am ajuns la Celtic", a spus Dumitru Copil. Elev in clasa a X-a la Liceul Sportiv din Arad, Copil spune ca abia asteapta sa semneze contractul. "Vreau sa ajung la Celtic, sa am un an bun si sa ajung cat mai sus. Sanse sa plec la Celtic sunt de 80%-90%. Cu scoala o sa aflu pe parcurs ce voi face", a adaugat internationalul de juniori.

FAMILIE. Dumitru face parte dintr-o familie de muzicanti. Bunicul sau, Ion Copil, a fost violonist si un nume consacrat in muzica populara romaneasca. Petru Copil, tatal jucatorului, este si el muzicant, dar si-a trimis copilul la fotbal. "Dumitru a avut talent de mic la muzica, dar nu l-am initiat in vioara, am preferat sa-l indrum spre fotbal. E mai bine sa fii Gica Hagi decat Ion Voicu", spune tatal jucatorului.
SPERANTE
"Regretele ca pleaca sunt foarte mari, dar asta e viitorul lui. Astept sa ajunga cat mai sus. Eu sunt muzicant, asa ca nu prea le am cu fotbalul, dar majoritatea specialistilor il compara cu Hagi. Va fi greu sa ma despart de baiat, dar sunt fericit ca are sansa de a se realiza in strainatate"
  • Petru Copil, tatal jucatorului
  • Precedent
    Primul fotbalist roman transferat in Scotia a fost actualul director sportiv al FRF, Daniel Prodan, care s-a aflat timp de doua sezoane in lotul lui Glasgow Rangers. Fostul international a ajuns la rivala celor de la Celtic in 1998, dupa o perioada mai slaba petrecuta la Atletico Madrid. Prodan a avut insa ghinionul de a fi accidentat pe intreaga sedere a sa in Scotia, astfel incat nu a putut sa evolueze in nici un meci oficial pentru Rangers.

    ×
    Subiecte în articol: sport copil celtic scotia