x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Se porneste Serie A, "campionatul maraton"

Se porneste Serie A, "campionatul maraton"

11 Sep 2004   •   00:00

Serie A este ultimul mare campionat din Europa care pleaca la drum in acest week-end. In premiera, prima liga italiana numara incepand din acest sezon 20 de echipe. Astfel, in fiecare runda vor avea loc cate 10 partide, numarul de etape crescand de la 34 la 38. Din acest motiv, noua editie a fost numita de presa peninsulara "campionatul maraton".

DELIA GOMOESCU

PROGRAM INCARCAT. Noul sistem ii nemultumeste insa pe reprezentantii echipelor mari, care vor avea de disputat pe langa intalnirile din campionat si meciuri in cupele europene si Cupa Italiei. In ultimul timp, din cauza programului solicitant, formatiile italiene au clacat in competitiile europene. Exceptie a facut doar sezonul 2002-2003, cand Milan si Juventus au jucat finala Ligii Campionilor, iar Interul a ajuns pana in semifinalele competitiei.

FAVORITE. Ca de fiecare data, favoritele sunt aceleasi. AC Milan, campioana en-titre, Juventus si Inter sunt, cel putin pe hartie, principalele candidate la "lo scudetto". Echipa lui Cristi Chivu, AS Roma, poate insa oricand incurca socotelile granzilor. De urmarit sunt si evolutiile lui Lazio, Parma, dar si Fiorentinei, echipa revenita in Serie A dupa doua sezoane petrecute in diviziile inferioare.

ROMANI. Cristi Chivu (AS Roma), Ianis Zicu (Parma) si Vali Nastase (Bologna) sunt cei trei romani care vor evolua in Serie A in acest sezon. Lor li se adauga Paul Codrea (Torino) si Bogdan Patrascu (Piacenza) care vor juca in liga a doua. De altfel si Serie B debuteaza tot in acest week-end. Cele 22 de echipe vor disputa 42 de etape, urmand ca promovatele si retrogradatele sa se stabileasca in urma play-off-ului si play-out-ului.

TRANSMISII

Partidele din Serie A vor fi transmise in Romania de National TV si N 24, al doilea canal al postului. National TV va transmite in direct din prima etapa meciul Sampdoria - Lazio (duminica la ora 21:30), iar N 24 va oferi inregistrat intalnirea Roma - Fiorentina (duminica de la ora 19:15). In prima etapa vor mai avea loc partidele: Chievo - Inter, Milan - Livorno, Atalanta - Lecce, Brescia - Juventus, Cagliari - Bologna, Palermo - Siena, Parma - Messina si Reggina - Udinese.
×
Subiecte în articol: sport