x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Se redeschide Valiza?

Se redeschide Valiza?

de Dragos Stoica    |    23 Apr 2010   •   00:00
Se redeschide Valiza?
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Cu trei zile înaintea meciului direct, Marian Iancu a cerut reanalizarea cazului în care formaţia din Ghencea a fost cercetată în 2008 pentru premierea lui "U" Cluj.



Scandalul în urma căruia Teia Sponte şi alte patru persoane au fost reţinute la 7 mai 2008 de DNA la Cluj, primul având asupra sa o valiză cu 1,7 milioane de euro, revine în actualitate. Ieri, preşedintele bănăţenilor, Marian Iancu, a afirmat că a solicitat în mod oficial Ligii profesioniste redeschiderea cazului.

"Vom depune o cerere şi la FIFA. Dacă Steaua este vinovată, trebuie să fie retrogradată. Este un răspuns al nostru pentru intervenţia meschină pe care a avut-o Steaua, prin Gigi Becali, în judecarea cazului «Varga-Bălan». Sunt echipe mult mai mari care au fost retrogradate, apoi au promovat, iar acum sunt mult mai curate şi au ajuns la fel de sus. Vom merge până la capăt. Steaua nu e cu nimic mai presus decât celelalte echipe din Liga I. Vom cere o comisie FIFA care să urmărească punerea în aplicare a regulamentelor, pentru că eu mă îndoiesc că LPF va rejudeca «Valiza»", a completat Iancu.

După ce procurorii au trimis în justiţie dosarul în care Gigi Becali, Victor Piţurcă şi alte patru persoane sunt acuzate că au vrut să le dea mită jucătorilor de la "U" Cluj pentru ca aceştia să obţină măcar un egal contra lui CFR, Comisia de Disciplină a penalizat formaţia din Ghencea cu şapte puncte, în timp ce patronului său i s-a interzis accesul pe stadioane timp de doi ani.

În urma mai multor apeluri, Curtea de Arbitraj pentru fotbal a anulat toate sancţiunile dictate atât împotriva bucureştenilor, cât şi a celor de la "U" Cluj, menţinând doar o suspendare de şase luni împotriva lui Becali.

×
Subiecte în articol: sport