x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Se reunesc legendele

Se reunesc legendele

de Mihai Igirosanu    |    30 Oct 2007   •   00:00
Se reunesc legendele

Cel mai important jucător din istoria clubului din Ghencea a fost prezentat ieri ca antrenor al Stelei. Patronul Gigi Becali a anunţat că alături de Lăcătuş vor mai lucra Emeric Ienei şi Helmuth Duckadam.

STEAUA -Â Lăcătuş a fost prezentat, se pregătesc Ienei şi Duckadam



Cel mai important jucător din istoria clubului din Ghencea a fost prezentat ieri ca antrenor al Stelei. Patronul Gigi Becali a anunţat că alături de Lăcătuş vor mai lucra Emeric Ienei şi Helmuth Duckadam.

Â

Fără o confirmare din partea lui Marius Lăcătuş sau a oficialilor stelişti, se pare că inţelegerea iniţială dintre cele două părţi se intinde pe o perioadă de doi ani.

Â

SENTIMENTE. "Este o zi importantă pentru mine. Mi-am dorit să devin antrenor la Steaua, şi visul mi-a fost indeplinit. Depinde numai de noi, cei din staff-ul tehnic, şi de rezultate căt vom rămăne la Steaua. Voi fi răspunzator de rezultate, mi le voi asuma. Nu am discutat cu Gigi Becali despre clauze, sume de bani sau perioada de contract. Contractul meu cu Steaua este unul sentimental. Mă doare să aud că am venit pentru bani. Lăcătuş are din ce trăi, nu mă interesează neapărat banii", au fost primele cuvinte ale fostului mare internaţional după numirea oficială ca antrenor al echipei pentru care a cucerit Cupa Campionilor Europeni. Despre zvonurile cum că ar fi fost numit din motive politice, Lăcătuş a spus: "Credeţi că lumea il va vota pe Gigi Becali dacă e Lăcătuş antrenor sau dacă e altcineva? Eu nu sunt mantaua de vreme rea a nimănui. Am discutat cu Gigi. Nu cred că de data aceasta m-a adus pentru imagine, fiindcă asta ar insemna să-şi bată joc de investiţiile pe care le face şi de rezultatele care vor urma la echipă".

Â

AMBIŢIE. "Cu mult mai multă dragoste l-am prezentat pe Gică decăt pe Marius, mai ales că Hagi e naşul meu. Visele pe care doream eu să le implinesc cu Hagi le voi implini cu Marius. Am nevoie de caractere, iar Marius e un mare caracter. Era moral să i se ofere şansa de a antrena Steaua. A fost visul lui. Nu credeam că are o aşa mare dorinţă de a antrena Steaua. Lăcătuş este cel mai mare simbol al Stelei. Helmuth Duckadam va lucra in club, cu Adrian Ilie, la mangementul sportiv.

mihai.igiroşanu@jurnalul.ro

Â

Politică

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a comentat decizia de instalare a lui Marius Lăcătuş ca antrenor al Stelei: "Gigi a căştigat şi pe plan politic. Cine nu crede asta e naiv. A adus pe cineva, şi aşa inchide gura multora. Cu Lăcătuş a făcut-o bine, practic a pus batista pe ţambal", a spus Dragomir, făcănd referire la faptul că, prin acest gest, patronul "roş-albaştrilor" speră să oprească numeroasele proteste ale suporterilor din ultima perioadă. "Lăcătuş e un băiat admirabil. După părerea mea, Gigi nu o să se mai bage la echipă. A dat chix de două-trei ori şi acum ii lasă in pace, ii e frică. Lăcătuş şi-a demonstrat calităţile pe unde a fost, pe la Galaţi, peste tot a avut rezultate. Dar, pănă la urmă, ce, joacă el?", a mai completat liderul Ligii Profesioniste. Patronul Stelei a admis ieri că "se poate să mă modelez eu după Marius, şi nu el după mine".

Â

Ienei, indecis

Gigi Becali a anunţat ieri că l-a ofertat pe antrenorul finalei de la Sevilla, din 1986, Emeric Ienei, pentru a deveni director tehnic. "Am vorbit şi cu Emeric Ienei, mi-a spus că se mai găndeşte, insă eu sunt sigur, in proporţie de 90%, că va accepta. Ca să mai zică lumea că Becali nu se găndeşte la fostele glorii". "Mai sunt incă 10%. Eu am o familie, locuiesc la Oradea, trebuie să mă găndesc la mai multe aspecte. Mă mai găndesc, imi mai trebuie timp să iau o decizie dacă voi accepta oferta Stelei", a reacţionat Ienei.

×
Subiecte în articol: sport gigi lacatus