x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SEVILLA ’86 - Legendele s-au intors

SEVILLA ’86 - Legendele s-au intors

de Florin Gongu    |    17 Mar 2006   •   00:00
SEVILLA ’86 - Legendele s-au intors

Fostii jucatori ai Stelei, care au acceptat invitatia lui Gigi Becali de a veni in Spania cu echipa, au vizitat ieri-dimineata Stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, unde in 1986 castigau Cupa Campionilor Europeni.

Corespondenta din Sevilla
Fostii jucatori ai Stelei, care au acceptat invitatia lui Gigi Becali de a veni in Spania cu echipa, au vizitat ieri-dimineata Stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, unde in 1986 castigau Cupa Campionilor Europeni.

Emeric Ienei, Helmuth Duckadam, Lucian Balan, Stefan Iovan, Adrian Bumbescu, Mihail Majearu, Ilie Barbulescu, Constantin Pistol, Marin Radu II si Marius Lacatus au primit acordul conducerii clubului FC Sevilla de a patrunde si pe gazonul arenei unde in urma cu 20 de ani reuseau cea mai mare performanta din istoria fotbalului romanesc.

INTERES. Vizita a fost urmarita indeaproape de peste 100 de ziaristi romani si spanioli, dar si de o multime de suporteri, majoritatea veniti din Spania, Anglia, Portugalia si Irlanda. Fanii au primit autografe si s-au fotografiat cu legendele Stelei, care au facut poze de grup in fata stadionului si pe gazon. Duckadam s-a fotografiat in poarta din dreapta tribunei oficiale, unde in finala cu Barcelona reusea sa apere patru lovituri de departajare. "Acum poarta mi se pare mai mica, dar nu neaparat pentru ca s-au schimbat dimensiunile, ci pentru ca m-am mai implinit eu", a spus Duckadam. "Dupa ce am ratat penaltiul, in drumul spre colegii mei aflati la centru aveam senzatia ca pasesc in gropi, ca terenul e denivelat", si-a amintit si Majearu.

PRESA. Intoarcerea eroilor din 1986 ai Stelei la Sevilla a fost prezentata de cotidianul AS intr-un articol cu titlul "Duckadam revine la locul crimei". "7 mai 1986 este o data ce ramane vie in mintea unei generatii de fotbalisti romani care s-au consacrat pe «Sanchez Pizjuan». Insa in acea seara s-a incoronat un om: Duckadam. Acel portar lungan care a retinut patru penaltiuri, prin care catalanii au trecut in cateva luni de la glorie la nenorocire. A fost ultima sa partida, deoarece, desi avea doar 26 de ani, in timpul unei vacante la Marea Neagra, a suferit o tromboza, care i-a pus capat carierei", a scris AS.

RASPLATA
"Acum 20 de ani nu era un nivel de trai ridicat. Acesti jucatori traiesc astazi la limita existentei. Ar trebui ca Guvernul sa le acorde o renta viagera, precum tuturor campionilor olimpici sau mondiali. Au adus glorie tarii, dar nu au fost rasplatiti precum merita" - Emeric Ienei, antrenorul Stelei in 1986

INCURAJARI
Miercuri seara, Stadionul "Ramon Sanchez Pizjuan" a gazduit partida din optimile Cupei UEFA dintre FC Sevilla si Lille, echipa locala obtinand calificarea in fata a 45.000 de spectatori. Cu totul alta se anunta atmosfera pe stadion la meciul de aseara al Stelei, tinand cont de rezultatele din ultimul timp ale lui Betis, echipa mai putin iubita in oras, si ca partida, spre deosebire de cea de miercuri, a fost transmisa in direct la tv. Cum intre cele doua echipe exista o mare rivalitate, romanii care au fost la meciul cu Lille au fost primiti cu simpatie de gazde, care le-au cerut s-o elimine pe Betis.
×
Subiecte în articol: sport