x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Simona Halep a pierdut în semifinala de la Indian Wells

Simona Halep a pierdut în semifinala de la Indian Wells

de Agerpres    |    15 Mar 2014   •   07:19
Simona Halep a pierdut în semifinala de la Indian Wells
Sursa foto: PAUL BUCK/EPA

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a ratat calificarea în finala turneului WTA de la Indian Wells (California), dotat cu premii în valoare de 5.946.740 dolari, fiind învinsă în două seturi, 6-3, 6-4, de poloneza Agnieszka Radwanska, după o oră şi 23 minute de joc, într-o partidă din penultimul act, disputată vineri.

Halep (22 ani, 7 WTA), a şasea favorită a competiţiei, va primi un cec de 225.000 dolari şi 390 puncte WTA pentru participarea la acest turneu.

Radwanska (25 ani, 3 WTA), cap de serie nr.2 la Indian Wells, conduce acum cu 4-2 în bilanţul direct cu Halep, dar Simona câştigase precedenta partidă, cu 7-5, 6-2, anul acesta, în semifinalele turneului de la Doha. Poloneza s-a impus în primele trei meciuri cu Simona, 6-1, 6-2 în şaisprezecimile de finală ale turneului Australian Open din 2011, 7-5, 6-0 în finala turneului de la Bruxelles, din 2012, şi 6-3, 6-1 în optimile turneului de la Auckland din 2013. Primul succes pentru Halep a venit anul trecut, 6-7 (7), 6-1, 6-2 în şaisprezecimi la Roma.

În cealaltă semifinală de la Indian Wells se întâlnesc chinezoaica Na Li, principala favorită, şi italianca Flavia Pennetta (N. 20).

Simona Halep va urca de pe locul 7 pe 5 în clasamentul WTA care va fi dat publicităţii luni, iar aceasta nu va fi doar cea mai bună clasare a sa, ci şi cel mai bun loc ocupat de o jucătoare română de tenis în ierarhia profesionistă. Halep este una din cele trei românce care au reuşit să pătrundă în ''top ten'' WTA, precedentele fiind Virginia Ruzici (locul 8) şi Irina Spîrlea (locul 7, în octombrie 1997).

Ascensiunea tinerei jucătoare române a început după eliminarea sa din primul tur al competiţiei Mutua Madrid Open, în mai anul trecut, când Halep ocupa doar locul 64 în lume şi nu câştigase niciun titlu WTA (jucase trei finale, n. red.). Între timp, Simona Halep şi-a trecut în cont şapte titluri WTA din tot atâtea finale jucate (Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia - 2013, Doha - 2014) şi are cele mai multe victorii, 57, în circuitul profesionist feminin (WTA), într-un clasament pe ultimele zece luni, devansându-le în această inedită ierarhie pe Serena Williams, liderul mondial, 51 victorii, şi pe poloneza Agnieszka Radwanska, 49 victorii.

×
Subiecte în articol: simona halep indian wells