x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Machidoanca“ speranţelor noastre. Secretele traseului fabulos al sportivei numărul 1 a României, Simona Halep

„Machidoanca“ speranţelor noastre. Secretele traseului fabulos al sportivei numărul 1 a României, Simona Halep

de Mihai Igirosanu    |    13 Mar 2014   •   11:07
„Machidoanca“ speranţelor noastre. Secretele traseului fabulos al sportivei numărul 1 a României, Simona Halep

Mass-media a epuizat încă de la finele anului trecut toate epitetele pentru modul fulminant în care „machidoanca“ Simona Halep şi-a făcut loc în elita tenisului mondial. Legătura dintre tenis şi fata care, acum, la 22 de ani, reprezintă singura speranţă de înaltă performanţă a sportului românesc, a început la vârsta de 4 ani şi jumătate. La vremea respectivă, profesorul de sport Ion Stan, de la Liceul Economic din Constanţa, a ţinut să o iniţieze în tainele sportului alb. Din acel moment, după ce a ţinut prima oară în mână o rachetă mai mare decât ea, Simona nu s-a mai despărţit de tenis. Asta deşi, copilă fiind, juca foarte bine fotbal şi îi plăcea să bată mingea cu băieţii. 

Împrumut la bancă pentru „fata mea“

Omul care a avut un rol determinant în cariera Simonei este chiar tatăl său, Stere, un zootehnist care deţine o fabrică de produse lactate în Constanţa. Când actuala ocupantă a locului 7 în topul WTA era la începuturile carierei, Stere s-a împrumutat de o sumă foarte mare la bănci pentru a-şi ajuta fata să continue o carieră pe care i-o anticipa glorioasă. Mama, Stania, era casnică, nu o putea ajuta financiar pe Simona, astfel că Stere şi-a asumat misiunea sprijinirii talentului care a explodat realmente în 2013. 

Episodul micşorării sânilor

Poate momentul care i-a schimbat decisiv cariera Simonei Halep s-a consumat pe 16 iunie 2009. Deranjată de sânii a căror dimensiune era admirată deseori de spectatorii de sex masculin, dar care o împiedicau evident să-şi facă jocul, Simona a luat o decizie care s-a dovedit de aur. La data respectivă, într-o clinică din Bucureşti, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de micşorare a sânilor. După aceea a urmat, practic, un al doilea început de carieră în tenis. Un restart care a salvat talentul care ameninţă acum chiar supremaţia Serenei Williams şi pe care îl elogiază un nume enorm al tenisului feminin, Martina Navratilova. E întrebată şi acum, în 2014, la majoritatea interviurilor pe care e nevoită să le ofere, despre acel episod. E deranjată, dar parează mereu cu eleganţă. E un semn că fetiţa plecată din Constanţa devine o mare campioană şi o femeie care poartă pe umeri speranţele sportive ale întregii Românii. 

×
Subiecte în articol: simona halep