x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sport - Sapte pagini zilnic

Sport - Sapte pagini zilnic

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    09 Oct 2006   •   00:00
Sport - Sapte pagini zilnic

Adi Mutu-show - A marcat, s-a lovit la cap, s-a injurat cu fanii si s-a ce-rut afara Handbal - HCM Constan-ta merge perfect in Liga Campioni-lor Gimnastica - Primul pas spre JO Preliminarii EURO 2008 - Franta si Spania, ce seara neagra!

Romania - Belarus 3-1 / Ramane doar victoria

Echipa nationala a castigat in fata Belarusului ultimul meci oficial al anului 2006, devenind, cel putin pana miercuri seara, lider al grupei G de calificare la Euro 2008.

Jocul prestat de trupa lui Victor Piturca a fost unul neconvingator, iar, daca in locul ex-sovieticilor s-ar fi aflat un adversar mai puternic, puteam avea o seara trista. Romania a inceput meciul in forta, conducand cu 2-0 dupa doar noua minute, insa bielorusii au revenit rapid si doar golul marcat de stoperul Goian (’76) a securizat cele trei puncte vitale. "Am obtinut ce ne-am propus. Am invins o echipa cu multi jucatori valorosi, care e de valoare apropiata cu Bulgaria", a spus selectionerul dupa meci. Vizavi de rezultatul de la Sofia, el a zis: "Poate ne este favorabil, poate nu. Vom vedea in viitor".

Evenimente pe banda rulanta

Ostilitatile petrecute la primul meci in Ghencea, dupa o lunga perioada, i-au determinat pe jucatorii nationalei sa-si exprime dorinta de a reveni in provincie, pentru urmatoarele confruntari.

INCEPUT. Sirul evenimentelor a pornit in minutul 10, imediat dupa golul de 2-0 reusit de Ciprian Marica, cand cei aproximativ 30 de suporteri veniti din Belarus au inceput sa arunce cu torte si scaune in directia spectatorilor romani aflati la peluza a II-a. Iritati, grupul de fani rapidisti veniti pentru a incuraja nationala s-a repezit catre gardul despartitor pentru a se rafui cu rivalii. Dupa ce tortele au zburat imediat in ambele directii, jandarmii au decis sa-i evacueze fortat pe bielorusi. Incitati de acest incident, suporterii prezenti in Ghencea au inceput rafuiala cu jandarmii, cu presedintele FRF si cu selectionerul Victor Piturca. Fanii au scandat "Libertate pentru suporteri", "Asasini, gabori asasini" si "Mircea Sandu esti o mizerie". De asemenea, la peluza I a fost afisat si un banner explicit: "Cu zarul ai dat, Ogararu neselectionat".

DEZAMAGIRE. "Eu, oricum, inainte de a decide ma consult si cu jucatorii. Personal, as vrea sa jucam la Timisoara meciul cu Luxemburg, unde sunt conditii bune. In Ghencea sunt conditii excelente, dar e pacat ca au fost momente in care s-au strigat demisii. Pentru ca un meci al nationalei trebuie sa fie o sarbatoare, chiar si cand nu se castiga. In Bucuresti exista aceste rivalitati, s-a vazut cand a intrat si Claudiu Niculescu ce reactie a fost", a declarat selectionerul Victor Piturca. Mijlocasul lui TSKA Sofia, Florentin Petre, a spus ca a fost si el injurat: "Nu stiu unde o sa mai joace nationala. Eu joc si in Honolulu, nu este nici o problema pentru mine. Pentru echipa nationala fac orice. Dar aceasta atmosfera da urat sufleteste, pentru ca noi venim sa jucam, sa ne facem datoria pentru tara". Finalul partidei a adus incidentul dintre Adrian Mutu si suporterii de la peluza I, care l-au huiduit. Intre timp, portarul oaspetilor, dinamovistul Gaev, a fost tintit cu pixuri si cu cornete de hartie, fiind nevoie de apeluri de la statie pentru incetarea bombardamentului.

POLITETE
"Cele mai mari sanse in aceasta grupa le au Olanda si Romania, dar, dupa ce am intalnit ambele echipe, o spun, nu din politete, ca Romania are sanse mai mari"
Iuri Puntus
selectioner Belarus
USURAT
"Sunt multumit de evolutia jucatorilor. Emotii am avut si la 3-1, nu numai la 2-1, pentru ca un moment de relaxare te poate costa oricand"
Victor Piturca
selectioner Romania

Chivu: "Pana vom avea rezultate, suportam injuraturi"

Cristi Chivu a comentat faptul ca unii tricolori, printre care si Adrian Mutu, au fost injurati de suporteri:
"Si eu am fost injurat, nu e prima oara si cu siguranta nu a fost nici ultima. Sunt frustrari. Speram sa le readucem in suflet bucuria de a vedea echipa nationala si vom reusi asta atunci cand ne vom califica la un turneu final. Pana atunci, suportam injuraturi. Sper ca prin rezultatele bune sa-i readucem pe fani la stadion si sa ne incurajeze".

Mircea Sandu spune ca bucurestenii nu merita nationala

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ca nu stie daca bucurestenii merita sa mai vada meciurile Romaniei, dupa incidentele pretrecute pe Stadionul Steaua, cand mai multi jucatori au fost injurati: "Nu e posibil sa ai asemenea reactii fata de jucatorii propriei nationale".

GRUPA G
Rezultate sambata
  • Romania - Belarus 3-1

  • Au marcat: Mutu (’8), Marica (’10), Goian (’77) / Kornilenko (’20)
  • Bulgaria - Olanda 1-1
    Au marcat: M. Petrov (’12) / Van Persie (’62)
  • Slovenia - Luxemburg 2-0
    Au marcat: Novakovici (’30), Koren (’44)
  • Clasament
  • 1. Romania 3 2 1 0 7-3 7p
  • 2. Olanda 3 2 1 0 5-1 7p
  • 3. Bulgaria 3 1 2 0 6-3 5p
  • 4. Slovenia 2 1 0 1 2-3 3p
  • 5. Albania 2 0 1 1 2-4 1p
  • 6. Belarus 3 0 1 2 3-8 1p
  • 7. Luxemburg 2 0 0 2 0-3 0p
  • ×
    Subiecte în articol: sport romania