x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei

SPORT/Stirile zilei

13 Dec 2004   •   00:00

13 decembrie 2004

Pancu e convins ca Besiktas se califica

Internationalul Daniel Pancu s-a aratat convins de faptul ca Besiktas se va impune in meciul cu Parma, programat joi, in ultima etapa a grupei B a Cupei UEFA. "Suntem o echipa mult mai buna decat Parma. In plus, aceasta este ultima noastra sansa de calificare, asa ca vom muri pe teren", a spus fotbalistul roman. In cazul in care vor merge mai departe, componentii lui Besiktas vor primi o prima de cate 15.000 de dolari. Conducerea clubului a anuntat ca va plati toate restantele financiare inainte de meciul contra italienilor. (Dragos Stoica)

Natatie - Gherghel, bronz la CE

Inotatorul roman Ioan Gherghel a castigat medalia de bronz in finala probei de 200 metri fluture din cadrul Campionatului European de natatie in bazin scurt de la Viena. De asemenea, Florea a obtinut calificarea in semifinalele probei de 100 m spate, cu al saselea timp in calificari. Valentin Preda si Tudor Ignat au ratat calificarea in semifinale la 50 de metri bras, iar Elena Samoila a ratat semifinala la 100 m bras.

Scutul European - Romania, eliminata

Echipa de rugby Romania A a fost eliminata din Scutul European, dupa ce a pierdut, la Brescia, cu scorul de 21-32 (14-16), meciul disputat in fata formatiei Leonessa. Pentru Romania A au marcat Teodorescu (un eseu), Lacatus (un eseu) si Iulian Andrei (trei lovituri de penalizare si o transformare). De partea cealalta, principalul marcator al italienilor a fost Wakarua, care a reusit sase lovituri de penalizare si doua transformari, iar echipa-gazda a beneficiat si de un eseu de penalizare in ultimul minut. In partida-tur, disputata la Timisoara, Romania A castigase cu 18-15.

Gimnastica - Medalii la Cupa Mondiala

Gimnastii romani Marius Urzica si Ioan Suciu au obtinut medaliile de argint, respectiv de bronz in finala la cal cu manere din cadrul Cupei Mondiale de gimnastica de la Birmingham. Urzica s-a clasat al doilea, cu 9,812, in timp ce Suciu a ocupat pozitia a treia, cu 9,662. In finala feminina la sarituri, gimnasta Monica Rosu a ocupat pozitia a doua, cu o medie a notelor de 9,456.

Distinctie - Wayne Rooney, "speranta" anului

Fotbalistul lui Manchester United Wayne Rooney a fost desemnat de un juriu format din 30 de jurnalisti din Europa "cea mai buna speranta a anului 2004", a anuntat cotidianul italian care acorda aceasta distinctie, Tuttosport. Fotbalistul, in varsta de 19 ani, care a marcat patru goluri pentru Anglia la Campionatul European din Portugalia, i-a devansat pe coechipierul sau de la Machester United, Cristiano Ronaldo, si pe atacantul spaniol Fernando Torres (Atletico Madrid).
×
Subiecte în articol: sport