x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei

SPORT/Stirile zilei

07 Dec 2004   •   00:00

8 DECEMBRIE 2004

A decedat Raymond Goethals

Antrenorul belgian Raymond Goethals a decedat luni, la varsta de 83 de ani, fiind bolnav de cancer. Tehnicianul a obtinut cu reprezentativa Belgiei, al carei selectioner a fost intre 1968 si 1976, locul 3 la CE din 1972. La carma lui Anderlecht, Goethals a ajuns in finala Cupei Cupelor in 1977, competitie pe care a castigat-o in 1978. Pe banca lui Anderlecht si a lui Standard Liege a cucerit patru titluri de campion. In Franta a condus pe Olympique Marseille de doua ori catre titlu, pentru ca in 1993 sa cucereasca Cupa Campionilor.

COSR - "JO in imaginatia copiilor"

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman va organiza azi, de la ora 12:30, Concursul anual si Expozitia cu tema "Jocurile Olimpice in imaginatia copiilor", eveniment aflat acum la cea de-a XII-a editie. Vernisajul acestei expozitii va avea loc la Palatul National al Copiilor. La eveniment, in prezenta a numeroase personalitati ale olimpismului romanesc, vor expune peste 300 de competitori de la mai multe scoli generale din Capitala, precum si de la scoli generale si licee din Timisoara, Teleorman, Dolj, Iasi, Brasov si Covasna.

Stranieri - Hoddle, antrenorul lui Ionel Ganea

Fostul selectioner al Angliei, Glenn Hoddle, a fost numit antrenor al lui Wolverhampton, unde este legitimat atacantul roman Ionel Ganea. Hoddle nu mai avea angajament de anul trecut, dupa ce a demisionat de la Tottenham. Antrenorul englez a parasit nationala Angliei in 1999, in urma unor declaratii calomnioase pe care le-a facut la adresa persoanelor cu handicap. In prezent, Wolverhampton ocupa locul 17 in liga secunda, cu 27 de puncte.

Baschet feminin - Livas, calificata in play-off FIBA Cup

Chiar daca a obtinut o singura victorie in cele patru meciuri disputate in grupele FIBA Cup Women, echipa feminina de baschet Livas Targoviste s-a calificat in play-off-ul acestei competitii. Atingerea acestei faze a competitiei, unde Livas se numara printre cele mai bune opt echipe din Conferinta de Sud, a fost posibila dupa victoria cu 76-67 in fata echipei bulgare Levski Sofia.

FC Arges - Prepelita face astazi 19 ani

Vedeta lui FC Arges, Andrei Prepelita, implineste azi 19 ani. Internationalul de tineret nu se gandeste sa organizeze o petrecere fastuoasa, preferand sa le faca cinste coechipierilor sai cu cate o bere. "Vreau sa joc in continuare pentru FC Arges, desi stiu de existenta catorva oferte pentru mine. Nu m-a cautat nimeni de la Steaua, Dinamo sau de la Rapid. Mi-as dori sa ajung sa joc la echipe mari, asa ca Mutu. El la varsta mea juca in Divizia B, in timp ce eu am trecut de 50 de partide jucate in Divizia A", a declarat Prepelita. (Andrei Nicolescu)
×
Subiecte în articol: sport