x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei

SPORT/Stirile zilei

30 Noi 2004   •   00:00

1 DECEMBRIE 2004

Nicolae Linca premiat de ziua onomastica

Consiliul Judetean Alba il va premia pe Nicolae Linca, singurul campion olimpic al Romaniei la box, cu 6 milioane de lei, pe 6 decembrie, de Sfantul Nicolae. In varsta de 76 de ani, grav bolnav in locuinta sa din localitatea Feisa - Alba, fostul boxer se afla in ingrijirea sotiei sale, Elena, si traieste doar dintr-o pensie oferita de clubul Dinamo Bucuresti. "Sunt buni si acesti bani, dar majoritatea se duc pe medicamentele de care are nevoie sotul meu!", spune sotia unicului roman campion olimpic la box. (Lucian Dobrater)

JO 2012 - Nadia sustine New York-ul

Fosta gimnasta Nadia Comaneci sustine candidatura orasului american New York in cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2012. "New York mi se pare cel mai bun, locul perfect pentru organizarea unei Olimpiade perfecte", a declarat Nadia Comaneci presei americane. Comitetul de organizare american a anuntat de asemenea ca New York-ul beneficiaza de sustinerea a inca 100 de sportivi renumiti. In cursa pentru organizarea JO din 2012 au ramas orasele: Londra, New York, Paris, Madrid si Moscova.

Tenis de masa - Junioarele, invinse in semifinalele CM

Echipa nationala de tenis de masa a Romaniei a ratat calificarea in finala pe echipe a Campionatelor Mondiale de juniori de la Kobe (Japonia), dupa ce a pierdut cu scorul de 1-3 in fata reprezentativei tarii gazda. In confruntarea cu niponele, singura victorie a reprezentantelor nostre a fost adusa de Elizabeta Samara, invinsele fiind Iulia Necula si Daniela Dodean (de doua ori). Romania se calificase in semifinalele CM rezevate juniorilor dupa ce a ocupat locul doi in grupa a treia (1-3 cu Coreea de Sud, 3-0 cu India, 3-0 cu Canada) si victoria, scor 3-2, in fata reprezentativei Cehiei, in sferturile de finala.

Tenis - Pavel, in turul 2 la Mauritius

Tenismanul Andrei Pavel, cap de serie numarul unu si beneficiar al unui wild-card, s-a calificat in turul doi al turneului challenger de la Mauritius, dotat cu premii in valoare totala de 125.000 de dolari. In runda inaugurala, Pavel l-a invins cu 6-3, 6-3 pe sud-africanul Robbie Konig. Tot in primul tur, Victor Hanescu, cap de serie numarul 6, il va intalni pe francezul Nicolas Tholozan, jucator venit din calificari.

Inaintare - Lipa a primit gradul de chestor

Multipla campioana olimpica si mondiala, canotoarea Elisabeta Lipa, a fost avansata ieri, prin decret prezidential, in gradul de chestor de politie. Lipa este prima sportiva romana care a primit gradul de chestor, echivalentul celui de general in armata, alte personalitati din lumea sportului care mai detin aceeasi functie in MAI sau MApN fiind presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu, administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, fostii selectioneri Anghel Iordanescu si Emeric Ienei, si antrenorul nationalei de handbal feminin a Romaniei, Cornel Otelea.
×
Subiecte în articol: sport