x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei

SPORT/Stirile zilei

25 Noi 2004   •   00:00

26 NOIEMBRIE 2004

Oana Petrovschi a fost audiata

Fosta gimnasta Oana Petrovschi a fost audiata ieri la Tribunalul Bucuresti, in procesul in care aceasta cere un miliard de lei daune morale de la FR de Gimnastica si de la antrenorii lotului olimpic, pentru "tratamente inumane" aplicate la antrenamente. Ea a dat declaratii contradictorii in ceea ce priveste cunostintele pe care le avea despre starea ei de sanatate, adaugand ca, desi in cauza sunt 3 antrenori, doar Octavian Belu le cerea sportivelor bani din premii pentru a fi lasate sa participe la competitii, fara sa existe vreo conventie.

Columbia - Higuita, inlaturat de la nationala

Fostul international columbian Rene Higuita nu se va mai ocupa de pregatirea portarilor la nationala Ecuadorului, dupa ce a fost depistat pozitiv cu cocaina, a anuntat Luis Chiriboga, presedintele Federatiei Ecuadoriene de Fotbal. Fara a face parte in mod oficial din conducerea tehnica a selectionatei Ecuadorului, Higuita se ocupa de pregatirea portarilor de la inceputul anului 2004. Chiriboga a precizat ca aceasta decizie a fost luata deoarece trebuie respectate regulamentele, el exprimandu-si totodata regretul fata de situatia lui Higuita, care a fost exclus din lotul echipei Aucas de Quito.

Anglia - Interzis cinci ani pe stadion

Un suporter englez care a proferat insulte rasiste la adresa jucatorului Dwight Yorke nu va mai putea intra pe nici un stadion din Anglia pana in anul 2009. Jason Perryman, in varsta de 22 de ani, a recunoscut miercuri, in fata unui tribunal din Blackburn, ca a proferat insulte rasiste la adresa lui Yorke. Astfel, tribunalul a decis amendarea cu 1.500 de euro a lui Perryman si i-a interzis sa mai intre pe vreun stadion din Anglia in urmatorii cinci ani. Avocatul lui Perryman a mentionat ca suporterul regreta atitudinea avuta si a precizat ca ii va trimite o scrisoare jucatorului in care isi va cere scuze.

Uruguay - Recoba s-a retras temporar

Atacantul lui Inter Milano, Alvaro Recoba, a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului El Pais, ca a decis sa se retraga temporar din echipa nationala a Uruguayului, fiind nemultumit de performantele sale. "Nu vreau sa renunt la nationala, dar stiind ca in acest moment nimic nu imi reuseste, cel mai bine este sa stau pe margine", a declarat Recoba, in varsta de 28 de ani. Recoba a fost fluierat de propriii suporteri la meciul Uruguay - Paraguay, scor 1-0, disputat pe 17 noiembrie, in preliminariile Cupei Mondiale din 2006.

Futsal - Cupa ESO, la a doua editie

In perioada 8-12 decembrie, va avea loc, in Sala Sporturilor din Targu-Jiu, a doua editie a Cupei ESO la fotbal in sala, organizata de cotidianul craiovean Editie Speciala de Oltenia. La competitie au fost invitate 7 divizionare A, Steaua, Dinamo, Rapid, Universitatea Craiova, Sportul Studentesc, FC Arges si Poli AEK Timisoara, si 3 echipe din esalonul secund, Pandurii Tg. Jiu, Jiul Petrosani si Minerul Motru. Premiile totale insumeaza 21.000 de euro, din care castigatoarea turneului va primi 10.000 de euro, in timp ce urmatoarele clasate pe podium vor primi 5.000, respectiv, 3.000 de euro. De asemenea, golgeterul, cel mai bun jucator si cel mai bun portar vor fi rasplatiti cu cate 1.000 de euro.

Tenis - Trifu, in sferturi

Tenismanul roman Gabriel Trifu s-a calificat in sferturile de finala ale probei de dublu din cadrul turneului challenger de la Groningen, dotat cu premii in valoare totala de 75.000 de euro. Trifu, impreuna cu partenerul sau, olandezul Dennis van Scheppingen, a invins, in primul tur, cu scorul de 6-3, 6-1, cuplul Paul Logtens/Stefan Wauters (Olanda/Belgia).

Stranieri - Craioveanu va fi sef la Getafe

Atacantul Gheorghe Craioveanu, care si-a anuntat intentia de a se retrage din activitatea competitionala la finalul sezonului 2004/2005, ar putea deveni membru al conducerii clubului Getafe. "Craioveanu va lasa fotbalul pentru a deveni «mana dreapta» a presedintelui Angel Torres. El doreste ca Gheorghe Craioveanu sa se ocupe de problemele sportive ale clubului, de la prima echipa pana la categoriile inferioare, dar si sa urmareasca scoala sportiva si tinerele valori care se formeaza aici. Torres vrea ca romanul sa schimbe ghetele si sorturile cu costumul si cu cravata", noteaza Marca.

Atena 2004 - JO au scazut rata criminalitatii

Rata criminalitatii in Atena a scazut considerabil, in special in perioada Olimpiadei, ca urmare a dispozitivului de securitate mobilizat in vederea organizarii competitiei. Potrivit Ministerului elen al Ordinii Publice, numarul crimelor a fost redus cu 37%, iar cel al spargerilor cu 23%. Autoritatile elene au cheltuit peste un miliard de euro pentru asigurarea securitatii Jocurilor Olimpice.
×
Subiecte în articol: sport