x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei

SPORT/Stirile zilei

18 Noi 2004   •   00:00

18 NOIEMBRIE 2004

"Tineretul", primul loc in grupa

Dupa ce a invins cu 5-0 reprezentativa similara a Armeniei, echipa nationala de tineret a Romaniei a reintrat in cursa pentru calificarea la Campionatul European U-21. Elevii lui Manea, condusi spre victorie de Nicolae Mitea, care a inscris de doua ori, sunt favorizati si de egalul surprinzator (2-2) al "tineretului" Cehiei, care nu a reusit sa treaca de Macedonia. Momentan, Romania ocupa primul loc in grupa, cu 9 puncte, fiind urmata de Cehia (8 p) si de Olanda, care nu a evoluat in Andorra, unde nu exista reprezentativa de tineret.

Adversare : Macedonia - Cehia 0-2

Cehia a castigat aseara cu 2-0 meciul disputat la Skopje impotriva Macedoniei. Golurile au fost marcate pe final de meci de Lokvenc (’87) si Jan Koller (’90). In primul sfert de ora, cehii l-au pierdut pe Milan Baros, care a parasit terenul accidentat.

Arbitri - Razboi Mutu - Chelsea

Adrian Mutu, care a fost ieri prezent in tribunele stadionului Republican din Erevan, nu se impaca deloc cu faptul ca a fost dat afara de Chelsea. Potrivit presei britanice, atacantul roman a solicitat FA Premier League sa investigheze cazul sau. "Mutu va sustine ca, in situatia sa, consumul ocazional de droguri nu reprezinta o ofensa suficient de serioasa adusa clubului, astfel incat sa i se rezilieze contractul", scrie Evening Standard. Presa engleza apreciaza ca, desi jucatorul lasase initial impresia ca accepta situatia, el si-a schimbat atitudinea pentru a contracara miscarile gruparii londoneze. Chelsea a apelat la ajutorul avocatilor si intentioneaza sa solicite o suma compensatorie de la viitorul club al lui Mutu. In caz contrar, oficialii londonezilor vor sa-i blocheze atacantului roman "cartea verde". Altfel, potrivit presei italiene, Juventus este gata sa-l legitimeze pe roman, iar la sfarsitul perioadei de suspendare sa-l cedeze sau sa-l imprumute pe Mutu la Roma, de unde ar urma sa vina Antonio Cassano.

Plimbare - Dimineata au iesit prin parcuri

Jucatorii echipei nationale au iesit ieri la o plimbare intr-un parc din Erevan. Ei nu au zabovit mai mult de 30 de minute pe aleile parcului, refuzand in continuare sa dialogheze cu presa.

Reactie - Dragomir se ia de Iordanescu

Dumitru Dragomir crede ca Romania nu prea mai are sanse de calificare dupa egalul din Armenia, si il ataca pe selectioner. "Nu am vazut un meci al echipei nationale mai prost ca acesta. Sansele de calificare s-au redus considerabil. Cand nu ii iei sau nu ii folosesti pe Nicolae Mitea, Mihaita Plesan sau Daniel Niculae, mai ales cand nu ai jucatori, nu mai este nimic de comentat. Cand lipsesc jucatorii importanti, este clar ca nu exista valoare", a spus presedintele LPF. Dragomir a subliniat ca singurul jucator al nationalei care a avut o evolutie buna la Erevan a fost Bogdan Stelea. "Sunt foarte dezamagit", a comentat Mitica Dragomir.

Handbal - 300 de milioane la Trofeul Carpati

Consiliul local al municipiului Timisoara va participa cu 300 de milioane de lei la organizarea celei de-a 34-a editii a turneului international de handbal masculin "Trofeul Carpati". La competitia care se va desfasura vineri, sambata si duminica vor participa, in afara Romaniei, nationalele Olandei, Iordaniei, Egiptului, Macedoniei si Turciei.

Polo - Turneu de CM in ianuarie

Reprezentativa de polo a Romaniei va disputa, in perioada 4-9 ianuarie 2005, in orasul italian Imperia, un turneu de calificare la Campionatul Mondial de la Montreal (17-31 iulie 2005). La turneul rezervat echipelor din Europa vor participa opt formatii, repartizate in doua grupe. Romania va evolua in grupa A, alaturi de Croatia, Slovenia si Belarus, in timp ce in grupa B se vor intalni Slovacia, Italia, Olanda si Franta. Echipele clasate pe primele 3 locuri la acest turneu se califica la CM-2005.

Premiile AIPS - Catalina Ponor, nominalizata

Gimnasta Catalina Ponor, tripla campioana olimpica la Atena, a fost nominalizata la premiul de cea mai buna sportiva a anului, decernat de Asociatia Internationala a Presei Sportive (AIPS). Distinctia, care se acorda pe baza voturilor tuturor asociatiilor nationale, a mai fost castigata de sportive din tara noastra in 1976, cand aleasa a fost Nadia Comaneci, si in 1999, Gabriela Szabo. In 2004, alaturi de Catalina Ponor, pe lista sportivelor nominalizate se mai afla inotatoarele Inge de Brujin (Olanda) si Iana Kloskova (Ucraina), atleta Kelly Holmes (Anglia), judoka Ryoko Tamura (Japonia) si scrimera Valentina Vezzali (Italia).

Tenis - Andrei Pavel, calificat

Andrei Pavel s-a calificat in turul doi al turneului challenger de la Dnepropetrovsk (Ucraina), dotat cu premii in valoare totala de 125.000 de dolari. In runda inaugurala, Pavel, favorit principal al turneului, l-a invins cu scorul de 6-0, 6-3 pe italianul Francesco Aldi si va juca in faza urmatoare a competitiei cu compatriotul acestuia, Davide Sanguinetti. Tot la Dnepropetrovsk Victor Hanescu a fost invins, in primul tur, cu scorul de 6-4, 6-2, de rusul Nikolai Davidenko, cap de serie numarul 3. Atat Pavel, alaturi de Gabriel Trifu, cat si Hanescu s-au calificat in turul doi al probei de dublu.
×
Subiecte în articol: sport