x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei

SPORT/Stirile zilei

17 Noi 2004   •   00:00

17 NOIEMBRIE 2004

Tentativa de otravire la greci

Parchetul din Atena a deschis o actiune juridica impotriva clubului Akratitos Atena, in urma tentativei de otravire a jucatorilor echipei Iraklis Salonic, inaintea meciului dintre cele doua echipe, disputat in luna aprilie. Ingrijorati de culoarea ciudata a apei minerale furnizate jucatorilor, cei de la clubul Iraklis au cerut efectuarea unei analize, care a relevat prezenta substantei haloperidol, care poate provoca moartea daca este consumata in doze mari. In partida respectiva, Akratitos a castigat cu 1-0, iar la formatia din Atena a evoluat si Lincar.

Bulgaria - Itzak Shum, antrenor la Litex

Itzhak Shum este noul antrenor al lui Eugen Trica. Tehnicianul israelian in varsta de 56 de ani il inlocuieste pe banca tehnica a bulgarilor de la Litex Loveci pe Stoicho Mladenov, care a fost demis in urma cu doua saptamani. "Am semnat un contract pe o perioada de un an si jumatate. Trebuie sa muncim mult in acest sezon, iar anul viitor vom incerca sa obtinem titlul", a spus Shum, care a adaugat ca se vor produce schimbari majore atat la nivelul echipei, cat si la cel al staff-ului tehnic. In perioada iunie 2003 - octombrie 2004, Shum a pre-gatit pe Panathinaikos Atena, for-matia romanilor Dumitru Mitu si Lucian Sanmartean, echipa cu care a castigat eventul.

Handbal-tineret - Adversarii din preliminariile CM

Echipele nationale de handbal U-20 ale Romaniei, feminin si masculin, si-au aflat adversarele pentru preliminariile Campionatului Mondial. La feminin, tara noastra a fost repartizata in grupa a saptea a preliminariilor, alaturi de reprezentativele Elvetiei si Spaniei. Meciurile pentru calificarea la CM vor desfasura anul viitor, pe 26 martie, impotriva reprezentativei Elvetiei si pe 27 martie cu Spania. Turneul final al Campionatului Mondial de handbal feminin pentru tineret se va desfasura in Cehia, in perioada 1-14 august 2005. Echipa nationala de handbal masculin a Romaniei a fost repartizata in grupa a doua a preliminariilor Campionatului Mondial. Tara noastra va avea ca adversare selectionatele Republicii Moldova, Belgiei si Israelului. Programul meciurilor pe care le va sustine echipa de handbal masculin a Romaniei este urmatorul: Romania - Belgia (25 martie 2005), Israel - Romania (26 martie), Romania - Republica Moldova (27 martie). Turneul final al Campionatului Mondial de handbal masculin U-21 se va disputa in Ungaria, in perioada 15-28 august 2005.

Tenis - Regina Maria Sarapova

Maria Sarapova a castigat finala Mastersului de tenis feminin de la Los Angeles, dotat cu premii in valoare totala de 3 milioane de dolari. Jucatoarea rusa a invins-o in ultimul act al competitiei cu scorul de 4-6, 6-2, 6-4, pe americanca Serena Williams. Mastersul de la Los Angeles a fost ultima mare intrecere a sezonului in circuitul WTA. La doar 17 ani, Maria Sarapova a castigat sapte turnee de simplu, dintre care cinci in 2004, printre care si turneul de la Wimbledon.
×
Subiecte în articol: sport