x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei

SPORT/Stirile zilei

22 Oct 2004   •   00:00

22 OCTOMBRIE 2004

Walter Zenga spune ca se poate bate cu Europa

Walter Zenga, era unul dintre cei mai fericiti antrenori dupa victoria cu Standard. El a recunoscut ca "belgienii au fost superiori din punct de vedere fizic" si ca succesul a fost mai usor de realizat, avand in vedere ca oaspetii au jucat fara Conceicao si Wamberto. "Daca Standard nu a pierdut in ultimele cinci meciuri, iar noi nu am luat gol, asta este o mare performanta. Sunt mandru si fericit. Imi dau seama ca putem juca in compania oricarei echipe de top din Europa. Trebuie sa recunosc insa ca a fost foarte greu", a spus Zenga.

Sanctiuni - Boghici, amendat cu 1.000 de euro

Comisia de Disciplina a FRF a decis ieri sanctionarea presedintelui clubului Otelul, Nicolae Boghici, cu avertisment si o amenda de 1.000 de euro, pentru declaratiile facute dupa meciul disputat cu echipa Rapid in etapa a IX-a a Diviziei A. Boghici a spus despre jucatorii rapidisti ca sunt niste "ciori". De asemenea, gruparea FC National a fost sanctionata cu avertisment pentru ca jucatorii Slavisa Mitrovici, Jonathan McKain si Octavian Chihaia nu au salutat publicul la sfarsitul meciului disputat cu formatia Sportul Studentesc.

"U". Craiova - Staicu ii vinde echipa lui Rednic

Patronul Universitatii, Dinel Staicu, s-a hotarat sa vanda echipa fostului antrenor, Mircea Rednic. Exasperat de scandalurile care macina echipa, precum si faptul ca a intrat sub lupa Parchetului National Anticoruptie, Dinel a hotarat sa renunte la a mai patrona formatia din Banie. Lucrurile urmeaza a se limpezi saptamana viitoare, dupa meciul cu Gloria Bistrita, la care Lucian Dobre a declarat forfait pentru ca nu si-a primit restantele din contract. 5.000 DE DOLARI PENTRU FIECARE "CAINE". Conducerea campioanei a stabilit o prima-record pentru o eventuala victorie a lui Dinamo in derby-ul de duminica, din Giulesti. Oficialii "cainilor", in frunte cu Nicolae Badea, Gigi Netoiu si Cristi Borcea, i-au anuntat pe jucatori ca vor incasa cate 5.000 de dolari daca inving Rapidul, banii urmand a fi achitati in vestiar, dupa terminarea partidei. Pana acum, un succes in fata marilor rivale, Steaua si Rapid, era premiat cu cel mult 3.000 de dolari, insa parcursul bun al echipei din ultimele etape i-au facut pe conducatori sa suplimenteze primele.

DOUA MECIURI SE JOACA AZI. In avanpremiera etapei a 11-a a Diviziei A, astazi vor avea loc doua partide. La Bucuresti, pe stadionul "Cotroceni", FC National va primi replica lui "Poli" Iasi (ora 19:00 - Telesport). Meciul va fi condus de o brigada de abitri formata din S. Coltescu - M. Nagy si Cl. Tripa. La Timisoara, "Poli" AEK va intalni pe FC Arges (ora 20:00 - National TV), disputa urmand a fi arbitrata de R. Dumitru, ajutat de M. Savaniu si N. Marodin.

IONUT POPA A PRINS CURAJ. Dupa victoria din Ghencea, in chiar primul sau meci pe banca tehnica a lui "Poli" Iasi, antrenorul Ionut Popa vrea sa dea din nou lovitura in aceasta seara, in Bucuresti, la meciul cu FC National. "Nimeni nu ne dadea vreo sansa cu Steaua si am castigat. De ce nu am reusi acelasi lucru si impotriva liderului? Consider ca FC National si Dinamo sunt cele mai bune echipe din campionat", a declarat tehnicianul iesenilor. Ceva mai ponderat este presedintele gruparii din Copou, Marius Stan: "Sa nu uitam totusi ca joaca locurile 1 cu 16. In plus, noua ne lipsesc vreo 12 jucatori".

A REVENIT TIBI MOLDOVAN. La antrenamentul de ieri al echipei Apulum Alba Iulia a fost organizat un "joc scoala", intre echipa rezervelor si titulari. La primii si-a facut aparitia si Tiberiu Moldovan, care astfel a revenit pe gazon dupa o absenta de 6 luni, cauzata de o accidentare grava la genunchiul drept. Atacantul a fost dorit anul trecut de Rapid si Dinamo, fiind aproape de un transfer in Stefan cel Mare. Acesta a picat in momentul cand fotbalistul a fost implicat intr-un scandal in Tg. Mures, atunci cand si-a batut fosta prietena.

MEMORIALUL VICTOR CIOCALTEA. In runda a 7-a a "Memorialului Victor Ciocaltea", competitie ajunsa la a 5-a editie, marele maestru international, romanul Bela Badea, l-a invins pe coechi-pierul sau Burnoiu. Intr-o partida derby, ucraineanul Shishkin a trecut, surprinzator, de compatriotul sau Oleksienko. Un alt roman, Murariu, a remizat cu marele maestru ucrainean Rogozenko, si ocupa pozitia secunda in clasamentul general, cu 4,5 puncte, la egalitate cu Oleksienko. Astazi va avea loc si competitia destinata ziaristilor.
×
Subiecte în articol: sport