x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Andy Schleck aşteaptă munţii

Andy Schleck aşteaptă munţii

de Sorin Anghel    |    28 Iun 2011   •   21:00
Andy Schleck aşteaptă munţii

• Les Herbiers

Canicula si liniste, de asta au avut par­te pana acum echipele care au ve­nit in vestul Frantei pentru a lua startul in Marea Bucla. In regiunea Ven­dee, maximele au fost de 38°C in ul­ti­me­le zile. De astazi incepe agitatia.

In Les Herbiers, un orasel mereu in­sorit, unde traiesc 14.000 de oa­meni, are loc deschiderea oficiala a Tu­rului Frantei, care va fi marcata printr-o expozitie de fotografie si o in­talnire cu rutierii ce vor lupta anul acesta pentru castigarea tricoului galben. Tot incepand de astazi, cei 2.500 de ziaristi acreditati au acces in centrul de presa. Renault Megane Sport Tourer este parte din Marea Bucla anul acesta. Echipa Jurnalului Na­ti­o­nal se deplaseaza la fata locului cu automobilul frantuzesc ce atrage toa­te privirile. Pe drumurile din vestul He­xagonului, Megane ST nu consu­ma mai mult de 6,6 litri la o suta de ki­lo­metri parcursi. Luxemburghezul Andy Schleck, considerat rivalul lui Al­berto Contador, este de parere ca pri­mele etape cu adevarat importante sunt cele din Pirinei.

Rutierul de la Le­o­pard – Trek sustine ca Marea Bu­cla va incepe abia in etapa a 12-a, la Luz Ardiden. 'Mereu am spus ca in pri­ma saptamana din Turul Frantei nu trebuie sa faci altceva decat sa-ti pas­trezi energia pentru a fi puternic pe catararile din munti', a declarat Andy Schleck. Anul trecut, el a avut pro­bleme in prima saptamana, dar a fost ajutat de colegul sau, el­ve­ti­a­nul Fabian Cancellara. 'Eu nu-mi fac griji in prima saptamana. Stuart O’Grady va fi langa mine, iar Cancellara va merge cu fratele meu, Frank', spune rutierul in varsta de 26 de ani.

'Cocosii' Europcar
Katusha a anuntat ca va ataca Tu­rul Frantei numai cu rutieri din Rusia. Europcar a facut o miscare identica, sperand astfel sa castige sprijinul spectatorilor. Managerul Jean-Rene Bernaudeau a hotarat sa ins­crie in concurs numai rutieri francezi. Liderul echipei va fi Tho­mas Voeckler, un fost purtator al tricoului galben. El va avea alaturi 3 debutanti. Pe Yohann Gene, Vincent Jerome si Perrig Quemeneur. Ceilalti cinci oameni din echipa sunt Anthony Charteau, Cyril Ga­u­­tier, Christophe Kern, Pierre Rolland si Sebastien Turgot.


Glume frantuzesti
La fel ca anul trecut, britanicul Bradley Wiggins a anuntat ca a venit in Franta pentru a castiga Marea Bucla. Afirmatia sa a star­nit zambetul ironic al spe­ci­a­lis­ti­lor, care nu-i dau nici o sansa ru­ti­e­rului de la Sky. Coechipierul sau, Simon Gerrans, este insa in­cre­za­tor si considera ca Wiggins poate triumfa in 2011 daca va fi ajutat de catre coechipierii sai. Gerrans este un rutier care n-a excelat ni­cio­data prin rezultate. Cand era la Cervelo, acesta avea drept mi­siu­ne sa-l sprijine pe Carlos Sastre.

×
Subiecte în articol: sporturi