x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Azarenka a făcut instrucţie cu Şarapova în finala Australian Open şi e noul lider mondial la feminin (VIDEO)

Azarenka a făcut instrucţie cu Şarapova în finala Australian Open şi e noul lider mondial la feminin (VIDEO)

de Mediafax    |    28 Ian 2012   •   10:59
Azarenka a făcut instrucţie cu Şarapova în finala Australian Open şi e noul lider mondial la feminin (VIDEO)

Jucatoarea bielorusa de tenis Victoria Azarenka a invins-o pe rusoaica Maria Sarapova, scor 6-3, 6-0, si a castigat, pentru prima oara in cariera, turneul Australian Open, urmand sa devina, tot in premiera, noul numar 1 mondial in ierarhia WTA, informaza Mediafax.

Sarapova a mai fost numarul 1 mondial, ultima oara in iulie 2008, in timp ce Azarenka nu a urcat niciodata mai sus de locul trei, pe care il ocupa din septembrie 2011.

Victoria Azarenka, in varsta de 22 ani, ii va succede incepand de luni Carolinei Wozniacki pe primul loc in ierarhia WTA.

Azarenka a disputat prima finala de Grand Slam, in 25 de participari. Cel mai bun rezultat pana acum era semifinala de la Wimbledon in 2011.

Sarapova, 24 de ani, a fost aproape de un al patrulea titlu de Grand Slam, dupa cele de la Australian Open in 2008, Wimbledon in 2004 si US Open in 2006. In 2001, ea a pierdut finala de la Wimbledon in fata sportivei din Cehia, Petra Kvitova.

Maria Sarapova va trece luni pe locul 3 in clasamentul WTA incepand de luni, iar Kvitova isi va pastra locul doi.

Victoria Azarenka este neinvinsa de la inceputul anului, dupa ce a castigat si turneul de la Sydney (al 9-lea din cariera).

×
Subiecte în articol: azarenka sarapova